fbpx

Чим розбавити засохлу туш для вій і чим це робити категорично не можна?

Вибір декоративної косметики – важлива справа, але іноді проблеми підстерігають «на рівному місці». Наприклад, ви відкриваєте свій брасмат і виявляєте, що його вміст повністю висох (хоча тюбик ще майже повний!). Природно, це трапляється в невідповідний момент. Замислюватися про те, чим розбавити туш для вій, якщо вона загусла, періодично доводиться більшості жінок, тому варто озброїтися декількома корисними порадами заздалегідь.

Чим розбавити загусла або засохлу туш для вій?

Якщо туш засохла через нетривалий час після покупки, можна припустити наявність однієї з наступних причин:

  • у неї закінчився (або незабаром закінчується) термін придатності;
  • туш зберігалася неправильно – в спекотному і сухому місці;
  • брасмат не закривався герметично;
  • ви не вмієте набирати фарбу на щіточку – не “вкручувати” її в тюбик, а вводити подібно до поршня (примусово заганяючи у флакон порцію повітря).
  • З першою причиною нічого не поробиш, прострочена косметика може становити небезпеку для здоров’я (незалежно від своєї консистенції). Наступного разу при покупці намагайтеся вибрати більш «свіжий» брасмат, з хорошим запасом по терміну придатності.

В інших випадках за улюблену туш можна поборотися.

Чим розріджувати туш для вій ЗАБОРОНЕНО?

Звичайна (не водостійка) туш розводиться практично будь-якою рідиною, але не кожну з них варто використовувати з причин гігієнічного порядку. Наприклад, заборонено плювати на пензлик. Слина – один з головних джерел інфекції, вона кишить бактеріями, які запросто викличуть розвиток кон’юнктивіту.

Також слід уникати наступних сумнівних «розчинників»:

  • спирту – при попаданні на рогівку навіть в малих дозах він гарантовано викличе опік (в цю ж групу потрапляють горілка, спиртові лосьйони, одеколон);
  • перекису водню – ефект буде аналогічним;
  • рослинної олії – в цьому випадку макіяж «потече», забруднивши повіки і інше обличчя, це лише питання часу.

Чим розбавити звичайну туш, якщо вона загусла?

Виберіть засіб, який (апріорі!) Не заподіє шкоди – ні шкірі, ні зору. Подібних «розчинників» чимало, щось зі списку обов’язково виявиться під рукою.

  • Вода – бажано дистильована (не треба лити її шприцом у флакон, досить пару раз вмочити щіточку і щільно закрити брасмат). Підійде негазована мінералка, а ось рідина з-під крана заборонена.
  • Краплі для очей – протизапальні засоби, вони хороші тим, що будуть одночасно і туш розводити, і очі лікувати (знімати втому, прибирати сліди запалення). Але це медичний препарат, тому для початку треба прочитати анотацію і проконсультуватися з окулістом.
  • Засіб для лінз – працює швидко, вважається одним з безпечних способів pеанімації старої туші. По складу спеціальна рідина нагадує людські сльози, тому кілька крапель шкоди не заподіють.
  • Свіжозаварений чай – його антибактеріальні властивості широко використовуються в медичних цілях. Чай повинен бути чорний, без ароматизаторів і сумнівних добавок.
  • Засіб для зняття макіяжу з очей – пари крапель на флакон буде досить. Сюди ж можна віднести тонік для обличчя, головне, щоб він був не на спиртовій основі.
  • Крем для повік – спірний засіб. Засохлу туш розчиняє непогано, але на вії не висихає, тому зробити стійкий макіяж з подібним брасматом не вийде.

Як реанімувати висохлу силіконову або водостійку туш?

Якщо туш не можна розвести рідиною, її можна зігріти. Це допомагає засохлим грудочкам знову перетворитися в фарбу, готову до застосування. Головний мінус – короткостроковість ефекту. Так, спосіб вирішить разову проблему, коли нічим нафарбувати вії за п’ять хвилин до виходу з дому. Але завтра або післязавтра процедуру (при необхідності виконати мейк-ап) доведеться повторювати заново.

Втім, коли ми говоримо про реанімацію екстрену, припускаємо якраз такий «гострий випадок» – обов’язково треба нафарбуватися тут і сьогодні, а крім засохлого брасмата під рукою нічого немає. Залишилося тільки вирішити, як зігрівати загуслу туш?

Спосіб № 1. Опустити в гарячу воду

Чи безпечно, доступно – чайник є в кожному будинку. Підігрійте 200 мл рідини, налийте в чашку і занурте брасмат секунд на 15-20. Тільки стежте, щоб кришка була щільно загвинчена. З вируючим окропом експерименти краще не ставити – або руки обшпарити, або пластиковий футляр брасмата деформується.

Спосіб № 2. Зігріти феном

Важливо, щоб брасмат при цьому був добре закритий. Обробивши флакон гарячим повітрям протягом декількох секунд, енергійно струсіть його пару раз. Повторюйте процедуру до тих пір, поки консистенція туші не буде відповідати вашим побажанням.

Спосіб № 3. Скористатися мікрохвильовкою

В цьому випадку брасмат треба відкрити і прибрати пензлик (вона вам поки не потрібна). Поставте флакончик з тушшю в мікрохвильовку, поруч з ним – стакан води. Увімкніть таймер на чверть хвилини. Після цього короткого часу фарба для вій наблизиться до первозданної свіжості.

Читайте також: Пудрові брови: як роблять, що це, та у скільки обійдеться процедура

Мінус способу очевидний: при обертанні диска брасмат легко перекидається. Можливо, його варто ставити в порожній стакан.

Як продовжити термін експлуатації туші?

Косметику можна використовувати, якщо зазначений виробником термін придатності закінчився. Тому при покупці уважно вивчайте дати на упаковці. Немає сенсу купувати туш, якщо через пару місяців її належить відправити у відро для сміття.

При хорошому термін придатності подбайте, щоб брасмат правильно зберігався (при кімнатній температурі, подалі від сонячних підвіконь і батарей). Щільно закривайте флакон. Закручуйте і викручуйте пензлик в одному і тому ж напрямку, періодично очищайте її від налиплих грудочок фарби (промивайте і ретельно висушуйте). Пам’ятайте, що і надлишок вологи шкідливий для косметичного засобу.

За матеріалами – Health Day.

Опубліковано 10 лютого 2019 року

You cannot copy content of this page