fbpx

Чим вона гірша за Віту? Чим? Чому те, що вважала таким прекрасним обернулося на ніщо

Інколи чуже щастя перекреслює твій шлях до свого. Саме про це ця розповідь, коли дружба стає причиною і щастя, і нещастя.

Ліза і Віка познайомилися в на першому курсі університету і здружилися. Яскрава Вікторія вже мала дорослого кавалера, а сіренька Єлизавета лиш захоплено оглядала її гардероб, косметику, маленьку затишну квартиру. Вони доповнювали одна одну і не питали себе про якісь вигоди. Дружили і все.

Кожного року Віта їздила на море до тітки і запрошувала з собою Лізу, але та відмовлялася, бо батьки заледве відпустили її вчитися далеко, а тут аж в Одесу. Проте, десь на курсі третьому, батьки таки дозволили і дві подруги полетіли на зустріч з морем, сонцем і фруктами.

То були чудесні дні. Що може бути кращим за молодість, свободу і море? Ліза засмагла, розслабилася і таки дала себе Вікторії на модну поталу. Вінцем творіння мав бути вечір суботи, коли дівчата виберуться на пляж, а там і на дискотеку… В короткому платті, з макіяжем і постриженими косами, Ліза виглядала просто чудово. Засмага була їй до лиця. Отак, гуляючи вечірнім пляжем, вони й зустріли двох курсантів морської академії. Ліза закохалася з першого погляду в Дмитра і всі наступні дні проводила з ним час. Вони, мов злилися докупи і ні на мить не хотіли відпускати один одного.

Прощання було неймовірно складним, але Дмитро обіцяв приїхати перед навчальним роком. Ліза кляла відстань між ними, марніла і світилася водночас від свого кохання. Батьки одразу зрозуміли переміну, але не стали лізти в душу – сама розповість.

Новини були й у Вікторії – вона повідомила, що при надії. Її обранець радів і опікав майбутню маму. Ліза ревниво відмітила, що її батьки так з нею не ніжилися, коли вона була мала, як цей чоловік піклується про Віку. Нарешті, приїхав Дмитро. Вона була неймовірно щаслива. Вони гуляли, говорили, проводили ввесь час разом.

– Що буде з нами далі, – питала Ліза.

– Будемо зідзвонюватися, писати, я буду приїжджати або ти.

– А далі? – перед очима стояла Віта і її щастя.

– Далі буде видно.

– Тобто, ти зі мною майбутнього не бачиш?

– Ми познайомилися недавно…

– Але ж ти кохаєш мене!

– Я…

– Ні? То навіщо це все?!!

Чим вона гірша за Віту? Чим? Чому те, що вважала таким прекрасним обернулося на ніщо?

Дмитро ще кілька разів телефонував, але Ліза була непохитна – або все, або ніщо. Тим часом Віта планувала весілля і складала список гостей:

– Будеш дружкою! У Мирона такий дружба буде – точно закохаєшся!

Їй було байдуже, чуже щастя лиш сильніше висвітлювало її нещастя. Весілля вдалося на славу. Дружба залицявся як міг і сипав компліментами. Коли зателефонував після весілля, вона не відмовила в побаченні. А там і заміж вийшла і так само швидко розійшлася. Все було не так, як в Віти.

Далі вона працювала, закохувалася, фліртувала, журилася чи сміялася, але все якось повільно повзло до тридцяти, а там роки просто завертілися в калейдоскопі. І от вона – журналіст місцевої газети йде брати рекламне інтерв’ю до місцевої бізнес-леді. Марія щебетала про все на світі і Ліза вже мала матеріалу на дві статті. Далі стандартно зателефонувала чи все влаштовує і почула вітання:

– До речі, вам вітання від Дмитра Ланового. Пам’ятаєте такого? Я йому дала ваш номер, бо не могла відмовити брату.

Серце в Лізи впало, знову підскочило і зникло. Дмитро. Цілий день була мов на голках, впрівала від кожного дзвінка і таки дочекалася:

– Привіт. Це Дмитро. Не міг не зателефонувати. Як життя?

Ну як могло бути життя без нього? Так і сказала. І зустрілися. І наговорилися. І насміялися. І наплакалися. Прийшлося бути щасливими за всі ці роки. І було у них щастя – їхнє!

Фото ілюстративне.

You cannot copy content of this page