fbpx

Чистимо кухню від жиру

У повсякденності не всі господині встигають простежити за абсолютною чистотою у всьому будинку, через високий ритм сучасного життя деякі нюанси просто випадають із нашої погляду. Однак коли кухня стає неестетичною з утворенням жирного нальоту, закрити на це очі не виходить, забруднення потрібно в терміновому порядку усунути. Швидко почистити кухню можна народними засобами, їх ефективність перевірена не одним поколінням, до того ж вони більш економічні, ніж побутова хімія.

Способи очищення кухні від жиру

Джерелоhttps://korysni-porady.info/
Сучасні господині поділяються на два табори. Перші використовують промислові засоби для прибирання житла, що випускаються індивідуально для кожного виду меблів, посуду, техніки і т.д. Їх плюс в тому, що склад розрахований таким чином, щоб не пошкодити поверхню і ефективно очистити забруднення. Другі вважають за краще користуватися перевіреними засобами, про які їм розповіли мами і бабусі. Переваги народних рецептів в їх економічності і безпеки для людини, адже побутова хімія високоалергенна і може чинити нeгативний вплив на нормальну життєдіяльність організму людини і тварин.Щоб відмити жир на кухні за допомогою промислових чистячих речовин, потрібно просто прочитати інструкцію на упаковці, як правило, там все розписано в найдрібніших подробицях.

При роботі з ними слід дотримуватися правил експлуатації:

1.Необхідно обов’язково дотримуватися зазначеної концентрації речовини, щоб не пoшкодити поверхню, що очищається.

2.Перед початком роботи потрібно надіти гумові рукавички, щоб захистити шкіру рук від пoшкоджень і oпіків.

Читайте також :Смачні гарбузово-курячі котлетки

Попередньо необхідно відкрити кватирку, щоб різкий запах речовини не викликав зaпаморочення або бoлю.
Якщо ви не впевнені в тому, як поведе себе засіб на обраній поверхні, спробуйте використовувати невелику кількість на непомітній ділянці.
Народні методи більш бeзпечні для людини, але вимагають індивідуального підходу в кожному випадку. Проте, вони можуть скласти гідну конкуренцію спеціальним розчинам, настільки ж ефективно очищуючи потрібну поверхню.

Гірчичний порошок

Цей продукт господині використовую вже кілька століть для очищення різних поверхонь від забруднень. Щоб відмити жир на кухні, необхідно змочити забруднені ділянки чистою водою і присипати їх гірчичним порошком, після чого потерти сухою серветкою. На завершення чистки залишки гірчичного порошку потрібно прибрати за допомогою ганчірки або губки, змоченою в теплій воді. Гірчиця є прекрасним розчинником жиру, тому всі забруднення залишаться на серветці. Таким способом можна чистити електричну плиту, раковину, холодильник або кухонний гарнітур із захисним покриттям, для дерев’яних поверхонь підійдуть інші методи.

Мило і сода

Найпростіший метод очистити кухонне начиння і побутову техніку – скористатися розчином господарського мила з додаванням харчової соди. Ці компоненти можуть прекрасно впоратися із забрудненнями різної природи і поодинці, а працюючи разом, вони дозволяють краще досягти бажаного результату.

Мило потрібно натерти на крупній тертці, щоб воно швидше розчинилося і проявило свої чистячі властивості і залити необхідною кількістю води, щоб вийшов злегка мутнуватий розчин. Їм потрібно протерти всі забруднені поверхні.
Потім, поки розчин ще не висох, на губку насипається невелика кількість харчової соди, якою потрібно пройтися по всіх ділянках жиру. Сода залишається на поверхнях на 15 – 20 хвилин, після чого змивається губкою, змоченою в теплій воді. Нерозчинений порошок соди грає роль абразивної щітки, яка ретельно очищає поверхню. Мило, в свою чергу, дозволяє не тільки відмити жирні ділянки, але і продезинфікувати їх.

Цим способом можна очищати тільки металеві елементи, кахель або плиту. На всіх поверхнях з глянцевим або лаковим покриттям можуть утворитися подряпини від соди.

Сода і масло

Цей метод використовується, щоб відмити від жиру дерев’яні поверхні на кухні, наприклад, кухонний гарнітур, столові прилади, стіл або стільці. Потрібно приготувати густу кашку, схожу консистенцією на сметану, змішавши харчову соду і рослинне масло в пропорції 2:1. Отриману суміш потрібно нанести на плями жиру і відмити їх, краще за допомогою щітки з м’якою щетиною.Не потрібно дуже старанно втирати суміш в поверхню, щоб не зіпсувати її. Кашку потрібно залишити на поверхні на 10 – 15 хвилин, після чого змити її за допомогою вологої ганчірки.Якщо ви будете очищати кухонний гарнітур, під нього потрібно постелити аркуші паперу або газети на той випадок, якщо сода буде опадати.

Застосування пари

Якщо у вас є парогенератор для обробки одягу, його можна застосувати і для того, щоб очистити кухню від жиру. Цей прилад досить дорогий, тому купувати його виключно для чищення кухні неекономічно. У прилад заливається вода, яка під тиском виходить вже у вигляді пари. Направляючи струмінь на забруднені ділянки можна швидко очистити їх від жиру. Цей метод вважається найбезпечнішим, оскільки не пошкоджує жодну поверхню і не викликає алергії. Крім того, він може видалити навіть застарілий жир, який не можна очистити жодним іншим способом.

Нашатирний спирт

Це засіб з домашньої аптечки допоможе відмити і кухонні поверхні, але перед роботою з ним краще відкрити кватирку, щоб різкий запах швидше випарувався. Необхідно зробити розчин з одного літра води і однієї столової ложки нашатирю. Отриманою сумішшю потрібно обробити всі жирні поверхні на кухні за допомогою ганчірки, губки або пульверизатора. Через кілька хвилин потрібно буде видалити розчин вологою ганчіркою.

Спирт і оцет

Цей спосіб можна застосовувати, щоб відмити від жиру будь-які поверхні на кухні, крім того, приготований склад прекрасно дезінфікує меблі, техніку і начиння, позбавляючи її від бактерій і мікробів. Потрібно змішати звичайну воду, столовий оцет і спирт або горілку в співвідношенні 2:1:1 і додати до суміші третину чайної ложки будь-якого ефірного масла.

Засіб потрібно залити в пульверизатор і обробити їм все забруднені ділянки, після чого залишити вбиратися на 10 – 15 хвилин. Після закінчення часу потрібно змити залишки розчину разом з відсталим жиром за допомогою вологої ганчірки або губки. Після такої обробки поверхня буде виділяти легкий аромат ефірної олії.

You cannot copy content of this page