fbpx

Cкандал у прямому ефірі: ведуча відмовилась спілкуватись українською(відео)

Українська дитяча письменниця Лариса Ніцой влаштувала cкaндaл у прямому ефірі телеканалу NewsOne та покинула студію через відмову ведучої розмовляти українською мовою.

Інцидент стався з ведучою програми “Большой вторник” на телеканалі NewsOne Діаною Панченко, передає 24 канал.

“Я не зовсім зрозуміла, куди я прийшла. Мені ніхто не говорив, що це канал національної меншини. Якщо у вас загальнонаціональний канал, я б попросила вас говорити українською”, – звернулася письменниця до ведучої.

На що Панченко відповіла, що ефіри на телеканалі 80% україномовні, але цей проект вона веде pocійською і, якщо Конституція не забороняє їй цього робити, то Ніцой теж не можете цього заборонити.

“Ви не будете вказувати мені, якою мовою мені говорити”, – відповіла Панченко.

“Я вас прошу дотримуватися рішення Конституційного суду, яке говорить, що ви підлягаєте кpимiнальній відповідальності. Ви знаєте, що підводите самі себе під статтю? “– запитала Ніцой.

Ведуча заперечила, зазначивши, що “ніхто не забороняє їй говорити poсійською мовою в телеефірах”.

Читайте також: Як дорожчатиме долар та знецінюватиметься гривня: прогноз від МВФ

“Є закон про квоти, який ми виконуємо. Я попрошу Вас не порушувати регламент ефіру”, – пояснила Діана Панченко.

“Я відмовляюсь брати участь у цьому ефірі та прошу зафіксувати пoліцію і всі оpгани влади в цій країні, що ведуча телеканалу NewsOne відмовилася виконувати рішення Конституційного суду, обов’язкове для всіх громадян України на всій території країни”,– заявила Ніцой.

Після цього Ніцой не захотіла брати участі в ефірі й пішла зі студії, а ведуча назвала її фріком.

“Від фріків можна очікувати тільки таких вчинків. Я зараз свідомо назвала пані Ларису Ніцой фріком, інакше назвати її не можу”,– додала ведуча.

Хто така Лариса Ніцой? Українська письменниця, педагог та активний громадський діяч. Авторка багатьох відомих книг для дітей, зокрема “Казка про славного Орленка”, “Пригоди лисеняти Бума”, “Як хом’ячок друзів шукав” тощо. Працювала в політичних структурах, а саме Центральному апараті Народного Руху України на чолі з В’ячеславом Чорноволом, а потім Геннадієм Удовенком, партії “Реформи і порядок” під керівництвом Віктора Пинзеник та Верховній Раді України помічником-консультантом народних депутатів.

Дивіться відео мовного скaндaлу у прямому ефірі телеканалу NewsOne:

You cannot copy content of this page