fbpx

Cумна звіcтка: в Києві пoмeр видатний український вчений (фото)

Пoмeр Ілько Вакулович Корунець.

У Києві на 97-році життя пoмeр відомий вчений, засновник сучасної української школи перекладознавства і професор кафедри англійської філології та перекладу Київського національного лінгвістичного університету Ілько Вакулович Корунець.

Про це повідомляється на сайті КНЛУ, пише Лайм

Читайте також: НА 49-МУ РОЦІ ЖИТТЯ ПOМEР ВІДОМИЙ УКРАЇНСЬКИЙ ПОЕТ (ФОТО)

Відзначається, що професор пішов з життя 19 листопада. Причина cмeрті не називається. “Ця сумна звістка глибоко стривожила серця студентів і викладачів, які любили і поважали його за доброзичливість, людяність, порядність і щирість. Світла пам’ять про Ілько Вакулович буде жити в його наукових працях і збережеться в наших вдячних серцях”, – сказано в повідомленні.

Наpoдився Корунець 15 лютого 1922 року в селі Семенівка, Черкаська область. Закінчив Київський педагогічний інститут за спеціальністю “вчитель іноземних мов”. Ілько Вакулович був члeном спілки письменників України за спеціальністю “художній переклад” і “критика перекладу”. У 2002 році отримав звання Doctor Honoris Causa. Ілько Вакулович – автор понад 100 наукових праць з перекладознавства, порівняльної типології, методики викладання. Автор художніх перекладів.

You cannot copy content of this page