fbpx

ДБР зацікавилося «Батальйоном Монако» після розслідування УП

Пресслужба ДБР повідомила, що ДБР розпочало досудове розслідування за фактом, оприлюдненим у журналістському розслідуванні “Української правди” щодо виїзду до Монако десятків українських бізнесменів та політиків всупереч тому, що вони є військовозобов’язаними.

“Зокрема, в рамках розслідування кримінального провадження будуть досліджені обставини перетину державного кордону України фігурантами даного розслідування та роль і місце в цьому процесі посадових осіб правоохоронних органів”, — йдеться у повідомленні.

“Українська правда” провела журналістське розслідування, де виявилося, що на тлі війни в Україні у Монако, Монте-Карло та Ніцці облаштувалися десятки “VIP-біженців” — українських бізнесменів та політиків.

Тільки за кілька днів перебування на дуже дорогому курорті, журналісти виявили, що на узбережжі знайшли прихисток бізнесмен Костянтин Жеваго, брати Ігор та Григорій Суркіси, забудовник Вадим Єрмолаєв, забудовник та депутат Київради Вадим Столар та інші. Деякі з таких “біженців” перебувають у розшуку в Україні.

Фото: pixabay.

08/19/2022

You cannot copy content of this page