fbpx

Де сьогодні в умовах війни можуть вручати повістки

В жодному пункті закону не зазначено, в якому місці мають право чи повинні вручати повістку. Тому її можна отримати будь-де – на вулиці, на робочому місці, вдома, на блокпостах, на заправці.

Варто зауважити, що перед врученням повістки необхідно, спочатку треба встановити особу, якій вона вручається. У воєнний час громадяни зобов’язані завжди носити з собою документи і надавати для перевірки уповноваженій особі. На підставі документа, що посвідчує особу, і виписується повістка.

Повістки мають право вручати:

співробітники військкомату;

працівники місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування;

посадові особи районного (міського) територіального центру комплектування та соціальної підтримки;

роботодавці;

керівники навчальних закладів;

співробітники поліції.

Варто зазначити, що оприлюднена раніше у ЗМІ інформація про чотири хвилі мобілізації не відповідає дійсності. Не зазначено це і у законі “Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію”, на який усі посилалися.

Більше того, у Сухопутних військах ЗСУ підтвердили, що наразі в Україні немає жодних хвиль, а відбувається загальнонаціональна мобілізація в умовах воєнного стану. А плутанина з хвилями виникла через те, говорять, що вони дійсно були, але у 2014-2015 роках, коли почалася війна на сході України. Наразі мобілізація не ділиться на етапи. пише ТСН.

За матеріалами ТСН.

Фото ілюстративне. 06/08/2022

You cannot copy content of this page