fbpx

Де ж їх скільки набралось! Житель Бучі не тільки допомагав окупантам патрулювати місто, а й підказував де кращі вогневі позиці, для знищення наших захисників

Жителя Бучі Київської області обвинувачують у тому, що під час окупації міста російськими військами навесні 2022 року допомагав їм облаштовувати вогневі позиції. Відповідне кримінальне провадження стосовно цього чоловіка передали до суду.

Відповідне повідомлення з’явилось у пресслужбі Офісу генпрокурора України в Telegram 4 липня.

Цитуємо:

“Слідством встановлено, що громадянин України із 26 лютого по 31 березня 2022 року під час окупації збройними силами РФ міста Буча Київської області перейшов на бік ворога. Він надавав інформацію військовим підрозділам РФ про обстановку в окупованому місті й супроводжував їх під час патрулювання. Також обвинувачений знаходив для ворога вигідні вогневі позиції з метою їх облаштування та подальшого знищення військовослужбовців Збройних сил України”.

За даними слідства, обвинувачений також проводив проросійську пропаганду серед жителів окупованого міста.

Він же “здійснював психологічний та фізичний вплив на місцевих мешканців, щоб придyшити можливий опір із їхнього боку військовослужбовцям збройних сил країни-окупанта”.

05,07,2022

Головне фото ілюстративне з вільних джерел.

You cannot copy content of this page