fbpx

День Святої Трійці 2018: якого числа в Україні

День Святої Трійці – одне з головних стародавніх християнських свят. Його прийнято відзначати на 50-й день після Великодня. Найчастіше це свято виділене червоним у календарях українців і є вихідним днем.

Чи буде вихідний на Трійцю 2018? А також якого числа Трійця у 2018 році? Про це читайте у нашому матеріалі, пише СТБ.

Отже, якого числа буде Трійця у 2018 році? Якщо Великдень припав на 8 квітня, то День Святої Трійці випадає на 27 травня.

Багатьох українців цікавить питання: чи буде вихідний на Трійцю у 2018 році? Так, буде! Більше того, оскільки день святкування Святої Трійці припадає на 27 травня, а це неділя, за законом України, понеділок, 28 травня, буде вихідним днем. Таким чином, українці відпочиватимуть 26, 27 та 28 травня.

Що можна і не можна робити на Трійцю?

У День Святої Трійці треба обов’язково сходити і назбирати зелень: любисток, лепеху, полин, м’яту та чебрець. Потім зробити букет і освятити його у церкві.

Читайте також: Молитва про заступництво і допомогу на життєвому шляху до святої Анастасії Узорішительниці

«У букет зелені поставте потрійну свічку зеленого кольору. Вона повинна горіти поки йде служба. Потім те, що залишиться від свічки, потрібно обов’язково зберегти, бо це – потужний оберіг. Його необхідно сховати від чужих очей», – говорить ясновидиця.

Вважається, що висушена Троїцька трава допомагає оберігати помешкання від нечесті. Є й інші народні прикмети. Наприклад, якщо на Трійцю буде йти дощ, то варто очікувати рясного врожаю. А якщо ні, то урожай буде мізерним.

А щоб у вас і ваших близьких було все добре, потрібно дотримуватись таких заборон: «Не можна шити, прясти, робити ремонтні роботи, випікати та працювати на городі. Купатися у річці, водоймах або морі теж небажано, бо є великий ризик потoнути. Вважається, що якщо ви полізете у воду цього дня, то вас може потопити нечиста сила».

Бережіть себе і своїх близьких!

You cannot copy content of this page