fbpx

Держбюджет Росії впевнено тримає курс на дно

Попри те, що Росія має рекордні надходження від продажу енергоресурсів, багато галузей економіки все ж чекає скорочення фінансування, бо війна – дуже дорога штука.

Сотні ракет, пальне, логістика, людський ресурс – все це коштує шалених грошей.

В сюжеті «FreeДом» економіст Наталія Зубаревич розповіла, що більше чверті всього федерального бюджету йде на національну оборону і національну безпеку.

«Мілітаризованість видатків бюджету немаленька, але цьому немає меж», — пояснила вона.

За її словами, 150 млрд. рублів буде зекономлено на науці, сільське господарство позбавлять 25 млрд. рублів, космос — 21,4 млрд. рублів, 11,5 млрд. рублів втратять інновації.

Зекономлять і на Кримі – його бюджет скоротиться майже на 16 млрд. рублів.

«Скорочення імпорту і скорочення надходжень від імпортних податків та імпортного ПДВ – це відбулося. Збільшення витрат на війну – це сталося. Тому скорочується економіка, скорочуються доходи бюджету в рф», – зазначив Олександр Мертенс, професор кафедри фінансів Національного університету Києво-Могилянської академії.

Він каже, що розвивати промисловість в умовах всесвітньої ізоляції неможливо. А, коли й бюджет на цю галузь урізають на 200 млрд рублів – не реально. Та й попри шалений ріст цін на енергоресурси, державка казна не наповнюється, вважає він.

Фото: Цензор. 07/18/2022

You cannot copy content of this page