fbpx

Десять жартів від святого Папи Івана ХХІІІ

Італійський Папа Іван ХХІІІ мав веселу вдачу, просте селянське походження і гострий язик, що дозволяло йому жартувати на тлі італійської культури.

Представимо деякі веселі жарти тепер вже святого Папи:

1. Під час відвідин лікарні Папа запитав хлопчика, ким він хоче стати, коли виросте. Хлопчик відповів, що хоче бути полісменом або Папою. «На твоєму місці я б пішов у поліцію, — сказав Святіший Отець. — Адже Папою може стати кожен, поглянь на мене!»

2. «Коли я часом прокидаюсь серед ночі і починаю думати про серйозні проблеми, які існують у світі, я кажу собі: мушу поговорити з Папою про це. Вранці, прокинувшись, я згадую, що Папа — це я».

3. У відповідь репортеру, який запитав «Скільки людей працюють у Ватикані?», Папа відповів: «Приблизно половина».

4. Коли кардинал пожалівся, що підняття у Ватикані зарплат, означатиме те, що простий швейцар буде отримувати так само як і кардинал, Папа зазначив: «Швейцар має 10 дітей, а кардинал, я сподіваюся, дітей не має».

5. Коли Папа прийшов відвідати друга ввечері у лікарню Святого Духа, монахиня, яка відчинила двері, сказала йому: «Святіший Отче, я сестра-настоятелька служебниць Святого Духа». Отець відповів: «Щасливі Ви! Яка посада! Я ж всього лише слуга слуг Господніх».

6. Невдовзі після обрання Папою, Йоан ХХІІІ прогулювався вулицями Рима. Жінка, яка проходила повз, сказала своїй подрузі: «Боже, який він товстий!» Почувши, що вона сказала, Папа обернувся і промовив: «Мадам, Ви ж розумієте, що папський конклав — це не зовсім конкурс краси».

Читайте також: Особлива притча на час Великого Посту: зло, яке Ви робите, залишається з Вами!

7. Одного разу він написав: «Є три шляхи, які ведуть до pуйнації: жінки, aзaртні ігри та фермерство. Мій батько вибрав найнудніший».

8. Коли він був кардиналом і патріархом Венеції, майбутній Папа розмовляв з багатим місцевим жителем і сказав йому: «У нас є одна спільна річ: гроші. У Вас їх багато, у мене – зась. Але різниця в тому, що мене це зовсім не хвилює».

9. Коли журналіст запитав тодішнього Патріарха Венеції, ким він міг би стати, якби прожив своє життя наново, майбутній Папа відповів: «Журналістом». Потім він додав із посмішкою: «А тепер давайте подивимося, чи матимете ви сміливість сказати мені, що, почавши усе з початку, ви стали б патріархом».

10. Офіційний Ватикан сказав, що це «абсолютно неможливо» скликати Другий ватиканський собор у 1963-му. «Добре, ми скличемо у 1962-му», сказав Папа. І зробив це.

Християнський портал КІРІОС, за матеріалами КМЦ.

You cannot copy content of this page