fbpx

“Діти шукають роботу з 10 років” – українка розповіла про особливості життя у Великобританії

“Діти починають шукати роботу з десяти років” – українка розповіла про особливості життя в Лондоні, повідомляє Gazeta.ua.

У Великобританії діти дуже рано починають думати про заробітки. Вже з десяти років миють машини, підробляють в кафе, допомагають з прибиранням будинків чи приготуванням їжі. Тут навіть є спеціалізовані кафе, де на роботу приймають дітей. Звісно, що умови роботи для них не такі, як для дорослих. Це лише година чи дві підробітків.

“На дорослі роботи дітей не приймають. Дитина може працювати не більше двох годин на добу. Тут строго із законодавством і можна отримати чималий штраф за працевлаштування дитини. Коли мої діти підняли тему заробітку, запропонувала їм викладати мову для україномовних чи російськомовних дітей”, – розповідає Марія Барабаш, яка мешкає у Лондоні.

Оголошення про уроки виклали в соцмережі. Вже зараз стоїть черга з дітей, які бажають розмовляти з носіями мови.

Читайте також: Українка повернулась з Польщі з негативними враженнями та штрафом у 210 доларів (5500 гривень)

“Пів години занять коштує 150 гривень. Діти розмовляють на теми, які цікаві їм. 12-річний Метью говорить з хлопцями про ігри, про розваги, спорт. Молодша 9-річна Катя з дівчатами розмовляє про моду, їжу, дієти, косметику та інші дівчачі теми. З одного боку гроші невеликі, з іншого організовує дітей та не дає їм байдикувати. Метью зміг зібрати половину на новий комп’ютер і був цим дуже гордий”, – додає Марія.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page