fbpx

Діти з Калуша купили військовим Starlink

Вихованці молодіжної організації “Спілка української молоді в Україні”, що в Калуші на Івано-Франківщині, придбали систему зв’язку Starlink. Її передадуть підрозділу Сил спеціальних операцій Збройних сил України, про що розповів кореспондентці Суспільного голова Калуської міської організації спілки Юрій Іляш.

Ільяш розповідає, що дорослі члени спілки після повномасштабного вторгнення почали волонтерити, переважно це був розподіл гуманітарної допомоги, що надходила з-за кордону. Також проводили багато акцій по збору коштів для військових.

“Свого часу ми в Калуші провели благодійні ярмарки, на яких зібрали близько 160 тис. грн”, — пригадує Юрій Іляш.

Проте, шестеро 11-річних вихованців вирішили теж допомогти і виступили з ідеєю продавати лимонад і купити щось важливе, а потім зрозуміли, що це має бути безпечна система зв’язку.

“Інтернет потрібен всім, і наші військові — не виняток. Ми знайшли людей, які професійно займаються пошуком та передачею таких приладів на фронт. Відтоді вся праця наших дітей була спрямована на покупку Starlink”, — говорить Юрій Іляш.

Оскільки вихованці Спілки воюють у ЗСУ, зокрема в Силах спеціальних операцій, то вирішили допомогти насамперед їм.

“Всі гроші від продажу лимонаду витратили на покупку цього приладу, коштує він приблизно 24 тис. грн”, — каже голова Спілки.

Фото: суспільне.

09/03/2022

You cannot copy content of this page