fbpx

Дівчина 365 днів майже нічого не купувала, і ось що з цього вийшло(фото)

Дівчина 365 днів майже нічого не купувала, і ось що з цього вийшло …

Героїня нашої статті, Мішель МакГаг, досить суперечлива особистість. Мішель була фінансовим журналістом і радила людям, як планувати власний бюджет. Однак сама завжди бездумно витрачала власні заощадження наліво і направо.

Дівчина вирішила, що це нечесно по відношенню до її читачів: говорити, як потрібно економити, а самій викидати гроші на дрібнички. Тоді вона вирішила провести експеримент – почати витрачати гроші тільки на найнеобхідніше.

Журналістка перестала купувати нові речі, стала їсти тільки домашню їжу і їздила на велосипеді. Так вона заощадила 23 тисячі доларів. Звучить вражаюче.

За словами МакГаг: «Я стала помічати, що витрачаю купу грошей на посиденьки в барі, новий одяг, каву на винос. Причому у мене була ще іпотека і пару кредитів.

Я була типовим споживачем і вірила рекламі, яка говорила мені, що я стану щасливішою, витративши ще і ще. Через якийсь час до мене прийшло розуміння, що так жити не можна. Я скоротила витрати до мінімуму і відмовилася від шкідливих звичок.

Які витрати залишилися:

1. Іпотека, комунальні платежі, страховка, допомога батькам, оплата Інтернету і мобільного рахунку, благодійність. На це я витрачала до 2 000 доларів на місяць.

2. Засоби гігієни: шампунь, зубна паста, дезодорант. Миючі засоби і продукти. На це йшло всього 35 доларів на тиждень.

Читайте також: Цілюща отpута: Жінка з Верховинщини лікує людей зміїною настоянкою

Від чого мені довелося відмовитися:

1. Відвідування кінотеатру, відпочинку в кафе і пабах. Їжа та кава на винос, подорожі під час відпустки і покупка делікатесів.

2. Фітнес-центру, покупка нового одягу, косметики, стрижка у стиліста і витрати на транспорт.

Замість цього:

На будь-яку зустріч або по роботі я їздила на велосипеді. Влаштовувала пікніки в парку і відвідувала безкоштовні виставки та концерти.

Стала їсти просту домашню їжу і відмовилася від солодкого.

Тренувалася тільки вдома.

За рік я навчилася готувати, хоча раніше у мене це виходило з рук геть погано.

Не хочу прикидатися, що мені було легко. Перші місяці давалися мені насилу: я кілька разів мало не зірвалася, бажаючи купити їжі в кафе, скористатися автобусом замість остогидлого велосипеда або просто напитися в барі.

Але я зрозуміла головне: щоб добре повеселитися, необов’язково діставати свій гаманець.

Я відвідала стільки безкоштовних виставок, скільки не відвідувала за все минуле життя. Брала участь в спортивних заходах міста і різних музичних і мистецьких фестивалях.

Відпустку я провела з чоловіком в турне на велосипедах. Вдень ми їхали, а вночі спали в наметі.

Звичайно, не обійшлося без втрат. Я не могла подивитися останні блокбастери в кінотеатрі або посидіти з друзями в кафе. Без перукаря у мене на голові утворився кошмар.

Коли мене з чоловіком запрошували в гості, ми приходили з порожніми руками. Втім, я завжди знаходила, як віддячити друзів за вечерю, – перемивала гори посуду.

5 речей яких мені не вистачало:

1. Цей карі: я так і не навчилася готувати його як в ресторані.

2. Живі квіти: бували рідко, тільки коли друзі дарували.

3. Зволожуючий крем: я вирішила зекономити навіть на цьому.

4. Парфуми: без них я не відчувала себе людиною в повній мірі.

5. Автобус: навіть в дощ і вітер я їздила на велосипеді.

За рік я зекономила 23 тисячі. Я змогла достроково виплатити частину іпотеки і розрахуватися з кредитами. В майбутньому я не буду так екстремально заощаджувати, але я привчила себе цінувати гроші.

Мене часто запитували, чи сумую я за шопінгом? Моя відповідь ні. Я зрозуміла, що мені досить пари штанів, парфумів і стрижки у перукаря.

Перше, що я зробила, коли закінчився рік економії, – почастувала рідних і друзів пивом в нашому улюбленому пабі. Потім я купила квиток на літак до Ірландії, де живе мій дідусь.

Головний підсумок цього експерименту – я стала більш товариською і відкритою всьому новому. І ще я зрозуміла, як мало потрібно для щастя».

Ця історія – хороший урок, як варто поводитися з грошима. Але ж правда, нам нічого коштуватиме переглянути свої витрати, щоб відкласти гроші на щось дійсно корисне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Заголовок, головне фото, текстові зміни. – редакція Інтермаріум.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page