fbpx

Дієтолог назвала одну із найкорисніших страв для здоров’я

Амінокислоти із неміцних нежирних бульйонів краще засвоюються організмом, ніж із цілого шматка м’яса. Таку думку висловила дієтолог Оксана Скиталінська в коментарі кореспонденту УНН.

“Нежирний, неміцний м’ясний або рибний бульйон, на відміну від м’яса шматком або риби шматком, – це є просто розчин амінокислот, у той час як, наприклад, м’ясо – це амінокислоти, з’єднані між собою пептидними зв’язками”, – зазначила експерт.

За її словами, для того, щоб перетравити шматок м’яса, організму треба виділити певні ферменти, які разом із соляною кислотою будуть руйнувати ці пептидні зв’язки. “Це досить таки складна робота для організму”, – наголосила дієтолог.

У той же час, за її словами, у бульйоні м’ясні білки вже розкладені на амінокислоти, і для їх засвоєння не потрібно багато ферментів, тож перетравлення відбувається миттєво.

Читайте також: Скільки мандаринів можна з’їдати на день, щоб не зашкодити здоров’ю

При цьому вона додала, що бульйон краще готувати на невеликому шматку м’яса птиці – курки чи індички, але не качки й не гуски. У той же час, за словами Скіталинської, відвари овочів у супі – це важливе джерело калію.

You cannot copy content of this page