fbpx

Дієтологи назвали найкращий час для сніданку

Спеціалісти стверджують, що час сніданку необхідно враховувати так само точно, як і те, які продукти ви будете споживати.

Дієтологи вважають, що снідати потрібно протягом двох годин після пробудження, так як це дозволяє налагодити травлення і стабілізувати рівень цукру в крoві.

Коли найкраще снідати?

Зазначимо, що пропущений сніданок підвищує ризик розвитку діaбету другого типу, дестабілізує рівень цукру і уповільнює метаболізм. Не потрібно влаштовувати сніданок з п’яти страв. Головне, випити склянку води на голодний шлунок і з’їсти що-небудь легке (йогурт, яйце, фрукт). Поступово організм звикне їсти вранці, і це увійде в звичку.

Чи варто снідати перед тренуваннями – питання індивідуальне. Організм може по‑різному реагувати на навантаження після їжі. І якщо ти з’їси бутерброд, а потім відчуєш себе погано, краще тренуватися на голодний шлунок.

А якщо хочеться поїсти і потім зайнятися спортом – тоді варто снідати складними вуглеводами. У цьому випадку прийом їжі має відбуватися приблизно за годину до або через годину після спорту.

Джерело.

You cannot copy content of this page