fbpx

Дієві прийоми, щоб ваші домашні рослини росли як на дріжджах

Коли ми купуємо нові квіти в будинок, ми мріємо, щоб вони росли, цвіли і були прикрасою для наших очей. Але будь-яка гарна рослина – це перш за все догляд і комфортні умови. Навіть найменші недоліки можуть привести до того, що листя будуть сохнути, рослини не будуть цвісти.

Дуже важливі температура, вологість і світло в кімнаті, де знаходиться рослина. Щоб ваші квіточки росли пишно і постійно вас радували – варто прислухатися до порад професійних флористів. Повірте, завдяки цим радам ваше підвіконня перетвориться на квітучий сад.

Вода

О так, вода основа всього життя на землі. Рослинам вона вкрай важлива. Справа лише в тому, що для кожної квітки кількість води має бути різною. Перелив, як і посуха можуть вбuтu рослину. Вивчіть, як правильно поливати конкретну рослину. Чи необхідний йому дренаж, або коріння постійно повинні знаходитися у воді. Пам’ятайте, що для пишного цвітіння рослини необхідно періодично підгодовувати.

Цукор

Один з натуральних варіантів добрива. Глюкоза, що входить до складу цукру може творити чудеса. Вона дає енергію рослинам. Готувати таку прикормку дуже легко: додаємо на півлітра води одну столову ложку цукру, розмішуємо і поливаємо квіти. Другий варіант: ложку цукру засипаємо в горщик, присипаємо землею і поливаємо зверху водою.

Касторове масло

Відмінний варіант для квітучих рослин. Розбавляємо одну чайну ложку касторової олії з одиним літром води. Ефект приголомшливий: квіти ростуть ще швидше, цвітуть ще гарніше і хвoріють набагато менше!

Шлак

Це кращий варіант для профілактики зaхворювaнь. Найпростіше – змішати з водою: 150 грам шлаку на відро води. Такий спосіб не варто використовувати частіше, ніж раз на місяць.

Шкірка фруктів

Шкірка гранатів і цитрусових – приголомшливо лiкує та підгодовує. Готуємо так: кидаємо шкірки в банку, заливаємо водою. Чекаємо день після чого поливаємо квіти.

Аспірин

Раз на 2 місяці змішуємо таблетку аспірину з водою (1 таблетка на літр). Якщо так робити, то квіти стануть набагато стійкіші до хвoрoб, листя перестануть жовтіти, і набудуть насиченого зеленого кольору. Крім цього, активується ріст.

Сік алое

Так, рослини можна підгодовувати рослинами) Сік алое – природний стимулятор росту для квітів і рослин. За допомогою соку алое можна зміцнити рослини, зробивши їх сильними, і значно прискорити ріст. Готуємо так: 1.5 л води + 1 ч.л. соку алое. Поливаємо цим розчином наші квіти.

Молоко

Полив: 1 столова ложка на літр води. Також молоком можна протирати листя: змочуємо ватяний тампон нашим розчином води + молока, протираємо раз в тиждень. Листя стануть здоровими і блискучими.

Пересадка

Періодично рослини вимагають пересадки, це дозволяє їм рости більшими, розвиває кореневу систему. Пересадку краще проводити навесні, так рослина легше перенесе стрес.

Сподіваюся ці поради вам допоможуть і ваші рослини будуть довго радувати вас!

You cannot copy content of this page