fbpx

Дії ЗСУ на Харківщині дуже ефективні, – Інститут вивчення війни

Україна, на думку аналітиків американського Інституту вивчення війни, ймовірно, використала перекидання російських сил на південь, щоб провести авантюрну, але дуже ефективну операцію на Харківщині.

Експерти зазначають, що в район Ізюму російські війська почали перекидати якраз для захисту від нашого наступу, і угрупування в цьому районі, ймовірно, було недостатньо укомплектоване через бої на Донеччині та на півдні. Внаслідок цього Україна просунулася щонайменше на 20 км на контрольовану окупантами територію на сході Харківщини, відвоювавши приблизно 400 квадратних кілометрів.

“Операції України в Херсонській області, що продовжуються, змусили російські сили змістити акцент на південь, що дозволило українцям розпочати локальні, але дуже ефективні контратаки в районі Ізюму”, – зазначають в ISW.

Про ефективність наших дій свідчить і істерика пропагандистів. Рівень емоцій в обговоренні “тактичної несподіванки” і успіхів ЗСУ російськими військовими блогерами говорить про успішну деморалізацію окупаційних військ.

Фото: ілюстративне.

09/08/2022

You cannot copy content of this page