fbpx

Ідеально для школярів: дієтолог поділилася рецептом смачного сніданку

Багато дітей охоче їдять варені яйця – некруто, круто, в мішечок. Інші вважають за краще омлети, але і тут є вибір: чи буде це згорнутий омлет, пишний омлет-суфле, або приготований в духовці, пише Лайм

Пам’ятайте, що в будь-якому рецепті курячі яйця можуть бути замінені перепелиними, а у них маса переваг. Сир з хлібом і свіжі овочі прекрасно доповнять страви з яєць. Будьте обережні з сіллю і спеціями, інакше дитина буде хотіти пити.

Рецепт омлету від дієтолога проекту «Зваженi та щаслівi» Світлани Фус . Яскравий і ситний він стане ідеальним сніданком: заряд бадьорості і гарного настрою з ранку забезпечені.

Складові:

-яйце – 2 шт.

-молоко – 2 ст.л.

-масло вершкове – 1 ч.л.

-помідори черрі – за смаком

-горошок свіжий (заморожений) – 1 ст.л.

-Зелень петрушки – 3 гілочки

-Сіль – за смаком

Спосіб приготування:

Збuйте яйця з дрібкою солі і молоком. У маленькій сковороді з антипригарним покриттям розтопіть вершкове масло на помірному вогні. Вилийте яйця і готуйте омлет до напівготовності протягом 2-х хвилин. Помідори черрі наріжте на 4 частини.

Коли низ омлету вже схопиться, а поверхня ще не повністю загусне, викладіть на омлет скибочки помідорів так, щоб вони утворили 3 квіточки з 5 пелюстками.

За бажанням можна використовувати перець. Для цього маленькими формочками для печива виріжте «квіти» з червоного і жовтого перцю і розкладіть їх  знизу омлету, який схопився, попередньо посипаного дрібно нарізаною зеленню.

У центр кожної квіточки покладіть горошину. Покладіть гілочки петрушки, як стеблинки. Решта горошини розкидайте по «галявині». Доведіть до готовності.

You cannot copy content of this page