fbpx

Доглянуті руки після 40-а – лише 4 прості правила

Ніщо так не видає вік жінки, як руки і, коли обличчя ще можна затонувати і підпудрити, то руки, хіба, прикрити рукавичками. Проте є вихід попри дорогі креми – варто знати, що шкодить вашим рукам і оберігати їх.

Вода

Так, так, вода звичайно ж життя, але не для шкіри ваших рук. І, коли ви кілька разів на день миєте руки – то вже відчуваєте їхню сухість, але ж ви ще й генеральне прибирання без рукавичок робите! Запам’ятайте – довго тримати руки в воді – на шкоду рукам.

Справа в тому, що вода насправді «висмоктує» вологу через захисну оболонку клітин епідермісу. Менш зволожена шкіра більше в’яне і вкривається зморшками.

Пам’ятайте, що мити руки необхідно водою кімнатної температури, бо холодна вода буде робити вашу шкіру більш грубою, а гаряча – знежирить її і пересушить.

Хімія

Вся побутова хімія не має торкатися відкритої шкіри рук – просто запам’ятайте. Використовуйте рукавички, але перед тим нанесіть зволожуючий крем – те саме й перед роботою з землею.

Наступне – гумові рукавички захищають вашу шкіру тільки перші 5 хвилин, а далі рука починає пітніти, шкіра знову втрачає вологу. Якщо ви не можете швидко завершити роботу в рукавичках, то одягніть під гумові рукавички тонкі бавовняні. Тоді вони вбиратимуть піт і рука не втрачатиме вологість.

Зволожуючі креми

Щодня користуйтесь зволожуючими кремами для рук – зранку і ввечері та при виникненні сухості, після контакту з водою.

Не забувайте про лікті! Використовуйте для цього жирний крем, а коли виникли пігментні плями, то можна додати до нього кілька крапель лимонного соку.

Маски для рук

Всі ви знаєте сотні кремів для обличчя і починайте збирати рецепти масок для рук. Маски чи ванночки для рук треба робити 2-3 рази на тиждень. Цим ви не лише відновите шкіру рук, але й самі відпочинете.

Раз в тиждень очищайте руки скрабом – можете використовувати скраб для тіла чи обличчя, або приготувати спеціальний скраб для шкіри рук.

Після ванночки слід змастити нігті живильним кремом, а манікюр варто робити 1 раз в 2 тижні.

Масаж – не лише корисно для шкіри, але й для відновлення кровообігу.

Пам’ятайте – ефект приходить з часом і залежить від того, скільки часу ви ігнорували свої руки.

Фото: pixabay.

07/25/2022

You cannot copy content of this page