fbpx

Доцент з вишу Поплавського незаконно переправляв чоловіків за кордон

Київська міська прокуратура повідомила про факт викриття у столиці незаконної схеми переправлення чоловіків через кордон під видом “польських студентів”. В ході спецоперації затримали доцента кафедри столичного вишу.

“За даними слідства, доцент кафедри одного з університетів, екснауковець НАН України організував схему переправлення за кордон осіб призовного віку як “польських студентів”.

Підозрюваний обіцяв чоловікам, які мешкають у Києві та підлягають мобілізації, допомогу у виготовленні підроблених документів – запрошень на навчання, студентських квитків та довідок про навчання у вищому навчальному закладі Польщі. Вартість такої послуги він оцінював у 1500 євро з людини”, – повідомили в прокуратурі.

Зі свого боку, Українська правда провела розслідування і виявила, що мова йде про співробітника Київського національного університету культури і мистецтв, в народі «інститут Поплавського».

Правоохоронці зафіксували факти одержання ним коштів під час передачі останнього траншу на території однієї із столичних АЗС, загалом мав отримати 3000 євро.

Під час обшуків за місцем проживання затриманого правоохоронці вилучили документацію, банківські картки, комп’ютерну техніку та значну суму коштів.

В ході перевірки з’ясувалося, що 41-річний чоловік має судимість за скоєння автопригоди і перебуває на випробувальному терміні.

Суд обрав фігуранту запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 208 000 гривень.

За таке правопорушення йому загрожує від семи до дев’яти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

В ході слідства правоохоронці встановлюють інших осіб, які можуть бути причетні до злочинної діяльності.

Фото: УП.

08/29/2022

You cannot copy content of this page