fbpx

Довгих 20 років Володимир зносив у двір пляшки. Сусіди були в захваті, побачивши, що він збудував(фото)

Цей будинок в дачному селищі в передмісті Запоріжжя Володимир Сиса зводив майже 20 років. Ще до закінчення будівництва дачі сусіди охрестили її архітектурним шедевром. І не дивно, адже для реалізації своєї мрії пенсіонер використовував вельми незвичайний матеріал — пляшки з-під шaмпанського!

Мріяти про будівництво власного будинку Володимир почав ще у вісімдесятих. Якось в одному з німецьких журналів він побачив фото маленького будинку з різнокольорових пляшок. Ідея настільки запала чоловікові до душі, що він дав собі слово побудувати таку дачу, як тільки йому нададуть земельну ділянку. Ділянку дали лише через кілька років, але до того моменту в квартирі Володимира Кириловича вже накопичилося близько 4 тисяч пляшок. Будівництво довелося відкласти, так як грошей на цю справу у рядового працівника заводу просто не було.

Але чоловік не витрачав часу даремно: він малював проекти, розробляв технологію, присвячуючи своїй мрії кожну вільну хвилину. Колеги в цеху жартували над ідеєю Володимира, але він не переймався цим і з ще більшим завзяттям кидався на пошуки будівельного матеріалу.

Пляшки для будівництва будинку він знаходив у парках, ресторанах, пунктах прийому склотари і просто на смітниках. Друзі, що приходили у гості, знали, що Володимир зрадіє не тільки вмісту пляшки. Що й казати, навіть сусіди по дачному селищу підключилися!

Читайте також: Цей будиночок має площу всього 27 квадратних метрів, але ви тільки погляньте на його інтер’єр!

Пенсіонер впевнений в правильному виборі будівельного матеріалу, адже пляшки, закатані в бетон, не розбити навіть молотком. Володимир каже: «Всередині такого будинку тепло взимку і прохолодно влітку, так як створюється спеціальна повітряна подушка, до того ж тут завжди хороша аура — втому як рукою знімає».

Дружина Людмила — головний помічник Володимира і його муза, адже саме в подарунок своїй коханій половинці на золоте весілля умілець поспішав добудувати дачу!

Крім дивного будинку і пляшкової вежі, на ділянці 5 соток є сауна, алейка з пляшок, повним ходом будується басейн.

Знадобилося 8 тисяч пляшок, кілька тонн цементного розчину і 20 років життя, щоб втілити мрію, але, погодься, справа Володимира заслуговує поваги. Побільше б таких креативних людей!

За матеріалами – “Вікна”.

Опубліковано 6 люто 2019 року

You cannot copy content of this page