fbpx

Довіку 21 – Історія медика Василя Мариніча, нагородженого орденом “За мужність” ІІІ ступеню

Маючи медичну освіту, Василь Мариніч одягнув військову форму і став молодшим сержантом, бойовим медиком в одній із військових частин Нацгвардії. Через вісім місяців служби вирушив на Схід. Його історію розповідають побратими на Фейсбук-сторінці військової частини 3008 Національної гвардії України.

“Гвардійський підрозділ міцно тримав лінію оборони у населеному пункті Солодке. Ворог намагався взяти його під повний контроль — обстрілював із ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню.

Побратими згадують: під час артобстрілу бойовий медик врятував життя двом гвардійцям, які вели бій”, — йдеться в дописі.

Василь, ризикуючи життям, витяг на собі з-під обстрілів поранених командирів.

“Пам’ятаю, що мене витягував сержант Мариніч. Він надав мені медичну допомогу. Завдяки йому я живий. Все життя тебе пам’ятатиму, друже”, — згадує захисник Антон.

Окрім допомоги військовим та цивільним, бойовий медик брав участь у бойових діях. Під час загострення під Солодким Василь взяв у полон окупантів.

“Десь за кілометри наші дозорні побачили підозрілий рух, де ми тримали оборону. То виявилися окупанти. Одна група була 6 чоловік. За ними, метрів за 400, йшла ще одна група 6-8 чоловік. Спільними діями бійців Нацгвардії і морської піхоти почали затримувати окупантів. Одного відразу взяли в полон. Інший потягнувся до автомата і почалась стрільба. В них вилучили тактичні карти, рації та іншу документацію”, — розповідає командир групи Володимир.

Василь Мариніч рятував життя поpаненим захисникам і цивільним. Поліг у бою під Солодким. Йому було тільки 21. Посмеpтно нагороджений орденом “За мужність” ІІІ ступеню, передає Суспільне.

Фото: Суспільне.

07/07/2022

You cannot copy content of this page