fbpx

Дрон навів артилерію на комплекс боротьби з дронами-«Репелент»

Про знищення комплексу РЕБ в околицях окупованого Херсона повідомила АрміяInform: “Українські артилеристи знищили російський комплекс РЕБ “Репелент-1”, котрий був розгорнутий на околицях тимчасово захопленого Херсона.

“Схоже, маємо повторення історії, коли “протидроновий” комплекс РЕБ окупантів був знищений за підтримки БПЛА наших захисників, що, власне, й наводив артилерію.

Тим більше, що в російського “Репелента” формально прописане завдання прикривати об’єкти інфраструктури, військові бази, аеродроми або ж війська на полі бою від малих БПЛА противника.

При цьому кремлівські пропагандисти стверджували, що для виявлення та придушення дрона “Репеленту” потрібно лише 30 секунд, при цьому радіус дії начебто складає аж 30 кілометрів”, – коментує Defense Express.

За висновком експертів, “як показала практика, цей ворожий чудо-комплекс” РЕБ абсолютно не здатний боротися з розвідувальними безпілотниками та дронами-камікадзе, що мають власну інерційну систему навігації та здатні діяти в автономному режимі.

Іншими словами, 17-метрова телескопічна щогла зі станцією перешкод на “Репелленті” годиться для боротьби проти хіба що найпримітивніших безпілотників, пише Новинарня.

Фото: Новинарня.

06/12/2022

You cannot copy content of this page