fbpx

Дуже ніжні і м’які пиріжки, яких не вистачить, скільки не напечи

Мені цей чудовий і новий для мене рецепт попався на очі на просторах Ютуб. Декілька днів назад я нарешті випробувала його в дії і отримала неймовірні пиріжки – просто космічно смачні і м’які. Однак мене спіткало серйозне розчарування – воно полягало в тому, що пиріжки вийшли такими смачними, що їх банально не вистачило. Мені варто було спекти дві порції замість однієї, тому незабаром я зайнялася їх приготуванням знову.

Ви тільки подивіться які вони вийшли пишні, ніби повітряні.

Рецепт, до речі, простий і зручний – ліпити з такого тісто дуже зручно і приємно. А головне, воно дуже смачне – як з’ясовується в результаті. Та й форма вироби виходить нетривіальною, не звична пиріжкова – вони швидше нагадують невеликі батони. Але ліпити їх навіть легше, ніж пиріжки звичної всім форми.

Результат мої очікування не те що перевершив, він їх просто обскакав. Тому я тепер всім рекомендую такі ось пиріжки.

Що для них знадобиться:

  • 125 мілілітрів води (обов’язково теплої!).
  • такий же обсяг кефіру (знову теплого).
  • і ще стільки ж або трохи менше рослинної олії.
  • столова ложка цукру.
  • трохи солі.
  • грамів 5 дріжджів.
  • одне яєчко.
  • в районі пів кілограма борошна.
  • начинка на ваш вибір – наприклад, картопляне пюре із зеленню.

Готуємо:

Воду, кефір і рослинну олію заливаються в миску, перемішують. До речі, обсяг олії можна і зменшити – це ніяк не позначиться на готовому виробі. Далі в цю масу закидають яєчний білок, дріжджі, цукор і сіль. Розмішати потрібно дуже ретельно, а потім потихеньку засипати борошно (краще через сито) і вже формувати тісто. Воно виходить м’якеньке і трішки липке.

Далі потрібно почекати приблизно годину – поки тісто під рушником в теплому місці буде «підходити». Цей час витрачається з користю – на приготування начинки. Любителям солодкого можна запропонувати солодкі наповнювачі, любителям солоного і ситного – начинку з картоплі, наприклад.

Тісто, яке піднялося, потрібно душевно пом’яти і розділити на парну кількість частин – вісім або дванадцять, зробити з них кульки.

Далі розкачати його в млинець, викласти наповнювач і зробити конвертик-рулетик. Головне гарненько защипнути краї – і все, можна відправляти пиріжки на деко.


Потім змастити їх зверху яєчним жовтком і зробити надрізи, як у справжнього батона. Залишити пиріжки на деку ще на чверть години «дійти».

Півгодини при ста вісімдесяти градусах і смакота готова!

You cannot copy content of this page