fbpx

Двірник і дружина Черчилля: легендарна розмова, яка увійшла в історію

Вінстона Черчилля вважають найкращим політиком в історії Великобританії. Саме він очолив країну в найважчий час – в період початку Другої світової війни.

У 1953 році політик став лауреатом Нобелівської премії з літератури. Зі своєю дружиною Клементиною він прожив в шлюбі 57 років. Вона дійсно була його опорою і підтримкою всі ці півстоліття.

Одного разу, коли чоловік і жінка вийшли на свою звичайну вечірньою прогулянку Лондоном, вони побачили, як до них прямує якийсь двірник. Уже будучи прем’єр-міністром, Вінстон звик до уваги публіки. Тому чекав від співвітчизника або прохання, або подяки. Не здивувався б він і критиці на адресу проведеної ним політики. Однак те, що зробив двірник вразило главу британського уряду.

Той, порівнявшись з подружжям, звернувся до Клементини. Здивований Вінстон вирішив не заважати розмові і пішов на деяку відстань. Коли ж через кілька хвилин Клементина повернулася до чоловіка, він запитав, хто цей двірник і чого він хотів. Жінка, посміхнувшись, відповіла, що багато років тому цей чоловік був закоханий і сватався до неї. Але вона йому відмовила.

Читайте також: На хороших жінках їздять веpхи. А жінки при цьому думають – а чи достатньо добре я вeзу? Пpочитати всім жінкам!

Задоволений Черчилль вирішив пожартувати. Він сказав, що якби Клементина погодилася тоді, то зараз би була дружиною двірника, а не прем’єр-міністра.

Але Клементина була дуже мудрою жінкою.

«Якби я вийшла за нього заміж, то зараз він був би главою британського уряду», – парирувала вона.

Що відповісти дружині велемудрий Черчилль не знайшов. Напевно, просто погодився з нею.

За матеріалами.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page