fbpx

Дядько, який 30 років відпрацював кухарем: “Солити потрібно НЕ яєчню, а олію, на якій вона смажиться!”

Деякі люди ставляться до кухні як до священного місця.

Таїнство приготування їжі – своєрідний ритуал.

Страва вийде вдалою тільки в разі дотримання певних умов. Досвідчена господиня – як служитель культу, який точно знає, що і в якій послідовності потрібно зробити, щоб кожен шматочок був божественно смачний!

Мені сподобалися ці кулінарні секрети: нехитрі, але такі ефективні!

Зверни увагу на № 6, думаю, це може бути корисно в багатьох випадках …

Кулінарні прийоми

1. Варто замочувати цибулю в холодній воді на 15 хвилин перед приготуванням салатів. Вона втрачає свою зайву пекучість!

2. Перед тим як почати варити каву, додай до неї дрібку солі, краще морської, і дрібку кориці. Напій буде шалено ароматним! Смачно готувати каву з сушеної, змеленої в порошок цедри лимона або апельсина.

3. Додавай в салати кухонну сіль крупного помелу! Це покращує смак страви в кілька разів, тільки спробуй … Крім того, така сіль набагато корисніша для здоров’я.

4. У будь-які салати додавай сіль в самий останній момент, прямо перед подачею на стіл! Щоб страва зі свіжих овочів була смачнішою, додай в неї дрібку цукру разом з сіллю.

5. Секрет ідеального торта простий! Дотримуйся цього правила: для приготування тіста кількість борошна, яєць, вершкового масла і цукру в грамах має бути однаковою.

6. Обов’язково додавай сіль в тісто, навіть в тісто для солодких пирогів! Трохи солі в тісті поліпшить його якість: випічка буде добре тримати форму, буде пружною і приємною на смак.

 

7. Щоб приготувати ідеальну яєчню, готуй її не тільки на олії, а й на воді. Коли білок починає застигати, залий до сковороди трохи води. Яєчня не пригорить знизу, буде набагато корисніша і ніжніша на смак.

8. Бальзамічний оцет – не тільки відмінна заправка для овочевих салатів, а й для італійської пасти і пряного маринаду до м’яса.

Спробуй полуницю, посипану цукровою пудрою і политу кількома краплями ароматного оцту, – неймовірно смачно … Інші фрукти також непогано поєднуються з бальзамічним оцтом, варто поекспериментувати!

9. Котлети будуть соковитими і дуже смачними, якщо додати в фарш замість хліба панірувальні сухарі.

10. Витирай насухо шматочки м’яса перед обжаркою: хрустка рум’яна скоринка забезпечена!

11. Неодмінно додавай в випічку трохи алкoгoлю: гoрілки, рoму, кoньяку. Ця хитрість зробить тісто хрустким і ароматним!

12. Якщо ти не любиш квасолю, спробуй протушити її в пиві! Разом з обсмаженим м’ясом і овочами така квасоля буде дуже апетитною.

13. Якщо змастити м’ясо за 2-3 години до приготування гірчицею, воно вийде дуже соковитим! Також можна присипати м’ясо за 1 годину до приготування сіллю, дати йому постояти, а потім промити холодною водою.

14. Завжди мий і витирай ножі насухо відразу після використання: леза НЕ будуть тупитися дуже довго.

15. Сода пом’якшить навіть дуже жорстке м’ясо! Насип трохи білого порошку на сире м’ясо перед приготуванням, залиш на 15 хвилин, потім промий холодною водою. Ти здивуєшся м’якості приготованої страви!

Якщо ти оцінив всю користь наших кулінарних порад, покажи їх своїм друзям! Це те, чим точно варто поділитися …

Джерело.

You cannot copy content of this page