fbpx

“Дякую, Олександр і Лідія, за вашу сміливість і чесність”: Олександру Невзорову та його дружині Лідії Указом Президента Володимира Зеленського надано громадянство України. Подробиці

Олександру Невзорову російському журналісту і активному громадському діячу  та його дружині Лідії, Указом Президента Володимира Зеленського надано громадянство України.

Про це у  своєму Telegram повідомив радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

Цитуємо:

“Дякую, Олександр і Лідія, за вашу сміливість і чесність. За щире бажання допомогти зупинити війну та правдиву оцінку реальної ситуації. 23 березня проти Олександра Невзорова слідчий комітет Росії порушив справу за дискредитацію збройних сил.”.

В свою чергу Олександр Невзоров також прокоментував цю подію. У своєму блозі в Instagram він написав, що “стає на бік жeртви”, а також подякував українському народу за те, що “дозволили йому зайняти місце серед них”.

Цитуємо:

“Про українське громадянство. Без зайвих слів. Все дуже просто. Що таке вiйна в Україні? (Якщо змити з події політичну та національну риторику). Це злoчин. Є злoчинець і є жeртва злочину. Злoчинець – Росія. Жeртва – Україна.

Це неможливо заперечити або спростувати. Це факт. Ну, а далі кожен робить свій вибір: допомагати злoчинцю або рятувати його жeртву. Якби кожен із 140 мільйонів росіян затулив би собою поставлену до стінки Україну, то не було б ні Бучі, ні Маріуполя.

Важливо розуміти, що третього варіанту не існує. Я встаю на бік жeртви. І я страшенно вдячний тим змучeним, зневіреним, закрuвавленим людям України, що дозволили мені зайняти місце серед них”.

Миру нам усім!

You cannot copy content of this page