fbpx

Директорка школи в Москві донесла на п’ятикласницю в МВД через аватарку в синьо-жовтих кольорах

Російське видання «Медуза» повідомляє, що в Москві директор однієї школи доніс на ученицю школи в поліцію через аватарку дитини в синьо-жовтих кольорах. Про інцидент розповіла мама дівчинки правозахисникам «ОВД-Інфо».

Матір розповідає, що її вже викликали в школу з претензією, що її дитина не відвідує заняття «Розмови про головне» – це патріотичні уроки, які ввели на початку року. На цій зустрічі, на початку вересня, її питали про аватарку дитини, оскільки один з батьків класу пожалівся, що її дитина опублікувала опитування про війну і мир.

А вже вкінці вересня, 29 вересня, директорка школи звернулася в місцевий відділок міністерства внутрішніх справ з закликом «перевірити житлово-побутові умови родини і встановити причинно-наслідкові зв’язки такої поведінки дитини, її громадянської позиції» і попросила поліцію «вплинути на виховну позицію» матері.

В відділку поліціянти питали дитину чому у неї така аватарка і з такими кольорами, а співробітники Центру по боротьбі з eкстpeмізмом вивчали переписку з телефону матері. На цьому вони не зупинилися і провели обшук в будинку жінки, вивчали переписки на електронних носіях, рились в речах і в результаті поставили на профілактичний облік в Центрі по справах неповнолітніх.

Фото: колаж.

10/09/2022

You cannot copy content of this page