fbpx

Дитячий стоматолог розповіла, з якого віку починати застосовувати зубну нитку

Зубна нитка або флос є дуже необхідним засобом зубної гігієни, а використовувати її бажано після кожного прийому їжі та обов’язково увечері. Розпочинати ж застосовувати флос слід з того моменту, коли дитина вже може тримати відритим рот і є готовою витримати процедуру.

Про це пише дитячий стоматолог Катерина Кузнєцова на своїй сторінці у Instagram, передає 24 канал.

Як зауважила фахівець, сьогодні зубну нитку можна придбати як у звичайному супермаркеті, так і в аптеці та у стоматології.

“Зубна нитка – це не заміна щітки та пасти, а вже тим більше іригатора (предмет сангігієни, призначений для догляду за ротовою порожниною у домашніх умовах – ред.), якщо такий є, а вагоме доповнення. Використовувати зубну нитку бажано після кожного прийому їжі та обов’язково увечері”, – наголошує вона.

Читайте також: Ось три напої для балансування гopмонів, які ви повинні пити хоча б три рази на тиждень

За словами лікаря, починати застосовувати зубну нитку слід з того моменту, коли дитина вже може тримати відритим рот і є готовою витримати процедуру.

“Чим раніше ви почнете, тим здоровішими будуть зубки малюка, адже лише нитка здатна якісно очистити міжзубні проміжки та ділянки біля ясен. Якщо зубки дитини не є посадженими близько, то вам підійде будь-яка нитка, але якщо зубки є “притиснутими”, то краще вибрати тефлонову, оскільки вона розділяється на волокна, на відміну від нейлону, і буквально ковзає по маленьких зубках і не тpaвмує ясна”,– підкреслює стоматолог.

Також лікар Кузнєцова закликала батьків привчати своїх дітей до правильної гігієни порожнини рота, адже те, що їм прищеплять з дитинства, буде їхньою установкою на все життя.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

С какого возраста использовать ФЛОСС❓ ⠀ Разбираемся вместе с 🧚‍♀️вашей зубной феей @dr.kyznetsova. ⠀ Флосс👉это не ругательство, это зубная нить. А применять её необходимо с того момента, как ребёнок готов держать открытым ротик и выдерживать процедуру. ⠀ Чем раньше вы начнёте, тем здоровее будут зубки крохи, 🙌ведь только нить способна качественно очистить межзубные пространства и придесневые участки. ⠀ В наше время зубную нить вы можете купить и в масс маркете, и в аптеке, и в стоматологии, 🤔но что нужно знать перед покупкой? ⠀ Если зубки вашего крохи не посажены близко, то вам подойдёт любая нить, 💁‍♀️но если зубки “прижаты”, то лучше выбрать тефлоновую т.к. она не разделяется на волокна в отличает от нейлонной, и буквально скользит по маленьким зубикам и не травмирует десну. ⠀ Но зубная нить-это не замена щетки и пасты, а уж тем более ирригатора😬, если таковой имеется, а весомое дополнение. ⠀ Итак, использование зубной нити желательно после каждого приёма пищи 🥣и обязательно вечером. ⠀ Учите своих детей правильной гигиене полости рта, ведь то, что вы им привьете с детства будет их установкой на всю жизнь. ⠀ А вы сами пользуетесь зубной нитью❓ #зубнаянить #чистказубов #детскиевещи #novosibirsklife #photovul #стоматология#зубнаяфея

Публикация от ДЕТСКИЙ СТОМАТОЛОГ Новосибирск (@dr.kyznetsova)

You cannot copy content of this page