fbpx

Дивлюсь, чоловік обирає квитки, щось там шукає. Думала, у відрядження їде, а він речі збирає і явно ж не робоче. «Я виморився і їду відпочивати. А ти і так вдома цілими днями з дітьми. Від чого тобі відпочинок потрібен?»

У нас з чоловіком двоє дітей – син три роки, дочці півтора. Я перебуваю в декреті і кожен день кручусь по господарству і з дітьми. На жаль, бабусі, які могли б мені допомагати хоч у чомусь, живуть далеко і приїздять рідко. А від чоловіка допомоги майже не буває, він багато працює.«»

Взагалі ми не планували другу дитину, але коли дізналися про мій стан, чоловік одразу сказав, що так тому і бути. Обіцялися, звичайно, всіляка допомога і підтримка, але за підсумком він тільки іноді по вихідним сидить з дітьми, щоб я встигала хоч щось по дому.

Жінкам, думаю, пояснювати не варто, що означає “сидіти” в декреті з двома такими малюками. Тим більше, що син дуже вередлива дитина, трохи що не по його, відразу галас на весь дім.

Протягом останніх трьох років якось так склалося, що на всі заходи чоловік ходить один. Дітей залишити ні з ким, а брати їх з собою не найкраща ідея, спокою не буде нікому. З таким поворотом я змирилася, хоча і не вважаю це чесним, але заради миру в сім’ї не підіймала це питання. А він взагалі ніякої проблеми не бачить в цьому, ну і що, що він відпочив, адже він працює, а я вдома сиджу.

Зараз діти вже не такі маленькі, ми навіть обговорювали спільну відпустку, але через усю цю круговерть навколо лячно кудись виїжджати. Чоловік покивав і погоджувався, що їхати зараз не на часі. Так що всі думки про відпустку перенесли на більш сприятливий час. Вирішили, що коли чоловікові дадуть відпустку, з’їздимо до бабусь. Вони онуків побачать, а ми трохи відпочинемо разом.

Тому новина, що чоловік їде у відпустку один мене, культурно висловлюючись, сильно здивувала. Я бачила, що він і в шафі щось риється, сумки перебирає, квитки якісь моніторить, але думала, що його черговий раз відправляють у відрядження. А виявилося, що ніякого відрядження, це чоловік у відпустку зібрався. Він уже взяв собі квиток до Туреччини. Моєму обуренню не було меж.

В руках я себе втримати не змогла. Ну тому що так не робиться, я вдома з дітьми, а він на відпочинок до моря, як біла людина. Чоловік же причини для такої реакції не бачив. У нього відпустка, він бере путівку на десять днів, відпочине, а потім повернеться і ми поїдемо до бабусь. На його думку, мене взагалі все повинно влаштовувати.

Я вважаю, що це не чесно. Запропонувала такий варіант – спочатку на море їде він, я з дітьми, а потім він купує путівку мені, ми відвозимо дітей до бабусь, де він з ними залишається, а я їду відпочивати.

Чоловік округлив очі і заявив, що я геть берегів не бачу, тому що це він працює, а я вдома сиджу. Тому йому треба відпочивати, і від мене з дітьми в тому числі, а я і втомитись не маю від чого. І яка я мама, якщо готова дітей залишити на нього і бабусь і виїхати.

Тиждень ми не розмовляли, думаю, ясно чому. Я чекала вибачень, але чоловік, як ніби нічого не сталося, зібрав речі і поїхав у відпустку. Я вважаю, що це розлучення, іншого варіанту бути не може, принаймні, я його не бачу.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page