fbpx

Дивовижні кабачки з сиром, запечені в духовці!

Приготовлені таким чином кабачки, виходять неймовірно смачними. Смачна закуска відмінно виглядає і дуже апетитна: пальчики оближеш.

Ви тільки уявіть: зверху хрустка рум’яна скоринка з хлібних крихт, а всередині м’які кабачки і ніжний сир.

Дієтичне легке блюдо, але при цьому ситне і швидко вгамовує почуття голоду, стане в нагоді вам в літню пору року. Обов’язково збережіть рецепт: він вам не один раз знадобиться.

Складові:

– три невеликих цукіні (або молоді кабачки)

– 200 грам твердого сиру

– 70 грам пшеничного борошна

– один стакан хлібних крихт (або панірувальних сухарів)

– 250 грам сиру Пармезан

– два курячих яйця + одна чайна ложка звичайної води

– всесезонні спеції і сіль – за смаком

Приготування:

1. Молоді кабачки або цукіні ретельно промиваємо, обсушуємо і відрізаємо кінчики.

2. Розрізаємо овочі поперек на дві частини, а потім кожну половинку нарізаємо вздовж тонкими пластинами. Товщина заготовок повинна бути приблизно п’ять міліметрів.

3. Кабачки викладаємо в друшляк або сито, додаємо дрібку солі, перемішуємо. Ми залишаємо хвилин на 20, щоб ввібрали сіль і віддали зайву вологу.

4. Потім викладаємо на робочу поверхню, застелену паперовими рушниками, в один ряд.

5. Накриваємо зверху серветками, обсушуємо, притискаючи руками. Посипаємо з двох сторін прованськими травами або будь-якими іншими всесезонними спеціями.

6. Будь-який твердий сир нарізаємо тонкими пластинками: їх розмір повинен відповідати розміру скибочок кабачка.

7. На одну скибочку кабачка кладемо дві пластинки сиру, накриваємо все другим шматочком овоча: виходять своєрідні сендвічі.

8. Коли всі заготовки будуть зібрані, паніруємо. В одну тарілку насипаємо пшеничне борошно, в другу – панірувальні сухарі, в третю збиваємо яйце, додаємо до нього воду і розмішуємо до однорідності.

9. Порада. Замість панірувальних сухарів можна використовувати хлібну крихту. Зробити її неймовірно просто: черствий хліб натираємо на дрібній тертці, викладаємо на сухий лист і прибираємо на кілька хвилин в добре розігріту духовку. Як тільки крихта стане золотою і хрусткою, можна виймати і остуджувати.

10. У миску з хлібними крихтами додаємо трохи червоної меленої паприки і сушеного часнику, шматочок тертого пармезану. Якщо сиру Пармезану у вас немає, замінювати його нічим не потрібно.

11. Деко для запікання застилаємо пергаментним папером або папером для випічки: змащувати її нічим не потрібно.

12. Сендвіч з кабачків спочатку обвалюємо в борошні, потім занурюємо в яєчну і суміш, потім обвалюємо у крихті. Відразу перекладаємо на деко.

13. Відправляємо деко в духовку, розігріту до 170 градусів, на 25-30 хвилин. Готовність можна перевірити ножем.

Дивовижні кабачки з сиром, запечені в духовці, стануть відмінним варіантом шикарної закуски. Її можна готувати хоч кожен день, зникає зі столу в одну мить. Чудовим доповненням до такої страви буде сметанний соус.

Смачного!

You cannot copy content of this page