fbpx

Елементарний спосіб відіпрати навіть дуже забруднені кухонні рушники

Навіть на ідеально чистій кухні є свої «плями». І їх набагато більше, ніж хотілося б. Особливо дістається кухонним рушникам. Що їм, бідним, тільки не доводиться терпіти: у них же буквально витирають брудні руки! Але повернути пристойний вигляд навіть дуже забрудненим рушникам можливо. Допоможе один оригінальний спосіб і мінімум зусиль.

Якщо кухонний рушник чесно «допомагав» вам готувати жирний стейк або обробляти рибу, то впоратися з наслідками буде під силу далеко не кожному порошку.

Машинне прання не завжди прибирає всі плями під чисту.

Так що, купувати нові рушники щотижня? Ні, просто в особливо запущених випадках перейти на виварювання. Але не просте, а з застосуванням одного несподіваного інгредієнта.

Виявляється, впоратися з плямами органічного походження (жир, білок, фруктовий сік) допоможе силікатний клей. Але тільки за умови, що рушник також виготовлено з натуральних матеріалів, а не синтетики.

Брусок господарського мила натерти на дрібній тертці.

Для початку натріть на дрібній тертці брусок господарського мила. Якщо у вас є цей засіб у рідкому вигляді, то залийте 100-150 г гелю на відро води.

Рушники кип’ятити 30 хвилин.

Воду закип’ятіть, додайте 1 столову ложку силікатного клею, перемішайте і покладіть в розчин рушник. Кип’ятіть 30 хвилин.

Рушник буде чистим, як новий.

Прополощіть рушники і насолоджуйтеся результатом. Рушники будуть, як нові. А силікат створить найтоншу плівку на поверхні тканини, так що плямам буде на так просто проникнути в волокна.

You cannot copy content of this page