fbpx

Естонія, Латвія, Литва та Польща закриють в’їзд для громадян рф із туристичними шенгенськими візами з 19 вересня

Естонія закриє в’їзд для російських туристів із шенгенськими візами, виданими будь-якими державами, з 19 вересня. Про це на прес-конференції заявив глава МЗС країни Урмас Рейнсал.

«У ніч на 19 вересня набуде чинності заборона на в’їзд до Естонії для громадян Росії. Це стосується росіян, які мають візи, видані в Естонії, а також візи, видані в інших країнах ЄС», — сказав глава естонського МЗС.

Рейнсалу зазначив, що аналогічні заходи запровадять Латвія, Литва та Польща.

При цьому заборона не розповсюджуватиметься на тих, хто їде відвідати родичів, а також хоче в’їхати з гуманітарних причин.

Польща та країни Балтії виступали за повну заборону в’їзду до ЄС для російських туристів, проте це рішення не підтримали інші країни. Натомість Євросоюз вирішив призупинити з Росією угоду про спрощену видачу віз.

Шенгенська угода гарантує вільне переміщення по всій території держав, що входять до неї. При цьому, питання в’їзду через зовнішні кордони ЄС кожна країна контролює самостійно.

Фінляндія, яка також межує з Росією, не приєдналася до ідеї заборони в’їзду на свою територію. Влада країни висловила думку, що такі рішення мають ухвалюватися на рівні ЄС. При цьому Фінляндія значно скоротила кількість віз, що видаються.

Фото: pixabay.

09/09/2022

You cannot copy content of this page