fbpx

Французька компанія Matiere передасть Україні 36 легкозбірних мостів

Через повномасштабне російське вторгнення Україна позбулася понад 350 мостів. Таку цифру повідомляли у Міністерстві інфраструктури на 100 день війни.

Тому французька компанія Matiere вирішила передати Україні 36 легкозбірних мостів довжиною від 23 до 46 метрів для відновлення зруйнованої інфраструктури.

Про домовленості між українськими дипломати з французьким урядом та федерацією французьких промисловців MEDEF повідомив Дмитро Кулеба.

“Ми стимулюємо іноземні компанії брати активну участь у відбудові української інфраструктури, зруйнованої Росією. Мостові конструкції французької компанії Matiere зможуть швидко замінити зруйновані українські мости, а згодом замінити їх на постійній основі“, – заявив він.

Він додав, що 25 липня інженери компанії прибудуть в Україну і проведуть оціночну місію з інженерами Укравтодору.

“Компанія зацікавлена в співпраці з українськими підрядниками та потенційно розглядає можливість розгортання виробництва цих мостових переходів в Україні“, – додав Кулеба.

Також він підкреслив, що компанія Matiere має багаторічний досвід роботи зі швидкого розгортання мостових переходів для автомобільного та залізничного транспорту, особливо в країнах, де війна зруйнувала інфраструктуру.

На сайті компанії представлені різні види мостів. В компанії підкреслюють, що роблять акцент на модульну збірку, тобто спочатку повністю виготовляють конструкцію, а потім доправляють її на місце та встановлюють.

Такі мости можуть бути односмугові або двосмугові. Крім того, вони розраховані на великий спектр транспортних засобів, в тому числі і великогабаритних, тому можуть застосовуватися і в військових цілях.

Фото: mil.in.ua.

07/13/2022

You cannot copy content of this page