fbpx

Галина вирішила вчинити по справедливості. Оскільки дочка не мала потреби абсолютно ні в чому, то свою маленьку квартирку заповісти сину у якого не все так гладко у житті було. Ось тільки не очікувала жінка у що перетвориться її жест доброти

Тітка Галя – доброзичлива жінка з сусіднього під’їзду. Завжди зустріне з посмішкою, поговорить, запитає як справи. Останнім часом, я стала помічати, що вона часто сидить з сумним обличчям і дивиться на ближню автобусну зупинку переповнену людьми, немов очікуючи когось. Тоді я вирішила поцікавитися, чим вона так стурбована.

Дочка тітки Галі – Оксана, давня знайома моєї мами. Вдало вийшла заміж. Живе більш ніж забезпечено. Чоловік – начальник в юридичній компанії, сама косметолог в елітному салоні. До слова, скаржитися нема чому, величезна трикімнатна квартира в центрі, елітний автомобіль і уїк-енди за кордоном. У них росте дочка. Катя – чудова дівчинка, улюблениця бабусі. В основному внучка буває у Галини.

Поговоривши з тіткою Галею, зрозуміла причину її смутку – негаразди у відносинах з дочкою Оксаною. Галина склала заповіт і хотіла вчинити справедливо. Вона хотіла залишити квартиру синові. На відміну від сестри Оксани, Ігор живе дуже скромно. Він викладає в місцевому професійному училищі. Дружина Ігоря теж викладач, на даний момент знаходиться в декретній відпустці з двома маленькими дітьми. Учительській заробітної плати та декретних дружини, ледь вистачає на їжу, одяг і іпотеку.

Дізнавшись про рішення матері, Оксана не на жарт образилась. Вона хотіла своєї справедливості – продати квартиру і гроші поділити навпіл з братом.

Вона вирішила обірвати всі зв’язки з матір’ю, поки та не одумається і не перепише свій заповіт. Ще й заборонила Каті відвідувати бабусю.

Катя не розуміє, чому їй зараз не можна ходити до бабусі. Єдина відповідь, яку вона змогла отримати від матері це:

— Бабуся нас не любить, вона любить дядька Ігоря і його синів.

Така відповідь вразила дівчинку. Вона не хотіла приймати той факт, що її улюблена бабуся раптом перестала ставитися до неї добре, як і раніше.

Ігор теж висловив свою думку з приводу ситуації, що склалася. Раз рішення матері, так засмутило Оксану, то варто переписати заповіт. Він був наполегливий. З іпотекою впораються своїми силами.

Тітка Галя хотіла допомогти синові, але зіпсувала відносини з дочкою. На початку, вона твердо стояла на своєму – квартира синові. Потім засумнівалася в своєму рішенні. Чи доведеться змінити заповіт. Галина не розуміла, як може половина вартості скромної квартири без ремонту, вплинути на любов дитини до батьків. Невже гроші мають таку силу, що може вплинути на близькі зв’язки між рідними.

Коли ми завершили розмову з тіткою Галею, вона показала мені файл з документами. Там лежав свіжий документ завірений у нотаріуса – переписаний заповіт.

Передрук без гіперпосилання на intermarium.news – заборонено.

Головна картинка – pexels.

You cannot copy content of this page