fbpx

“Газпром”: Ми не маємо документів, які дозволяють Siemens вивезти з Канади турбіну для “Північного потоку”

9 липня видання Reuters повідомило, що влада Канади вирішила повернути турбіну «Газпрому», незважаючи на санкції. При цьому спочатку її передадуть Німеччині, а вже звідти — «Газпрому».

10 липня у Siemens Energy висловили готовність якнайшвидше доставити турбіну для «Північного потоку» з Канади до місця експлуатації, оскільки без неї постачання газопроводом може бути припинено. У компанії зазначили, що її фахівці інтенсивно працюють над погодженнями та логістикою доставки.

13 липня за інформацією російських ЗМІ, у “Газпромі” заявили, що не отримали жодного документа, що дозволяє компанії Siemens вивезти з Канади газотурбінний двигун для компресорної станції “Портова”.

«У цих обставинах неможливо зробити об’єктивний висновок про подальший розвиток ситуації із забезпеченням безпечної роботи КС «Портова», яка є критично важливим об’єктом для газопроводу «Північний потік»», — йдеться в повідомленні Телеграм-каналу «Газпрому».

Нагадаємо, «Газпром» зупинив один з компресорів «Північного потоку» через несвоєчасний ремонт агрегатів Siemens, а з 11 липня припинив прокачування газу через обидві гілки «Північного потоку 1».

Фото: Главком.

07/13/2022

You cannot copy content of this page