fbpx

Газпром «упав» і завалив весь російський ринок акцій

Після рішення акціонерів «Газпрому» відмовитись від виплати дивідендів за 2021 рік, акції російського концерну різко впали на Московській біржі. За даними на 12.10 годину мск у понеділок, 30 червня, їх вартість впала на 76,78 рубля до 220,65 рубля, тобто на 25,8 відсотка відповідно до ціни на момент закриття минулої торгової сесії. Зниження вартості акцій “Газпрому” того ж дня вранці тимчасово перевищувало 30 відсотків.

Падіння цкцій “Газпрому” у свою чергу обвалили весь російський ринок акцій. Індекс Московської біржі впав на понад 6 відсотків нижче за 2230 пунктів, індекс РТС – нижче за 1350 пунктів приблизно на 5 відсотків.

Ціни більшості “блакитних фішок” на Мосбіржі знизилися близько ніж на 8,3 відсотка, пише “Інтерфакс”.

Раніше на річних зборах акціонерів “Газпрому” було вирішено не сплачувати дивіденди за минулий рік.

“Акціонери ухвалили рішення, що в поточній ситуації дивіденди за підсумками 2021 року виплачувати недоцільно. Пріоритетами «Газпрому» наразі є реалізація інвестиційної програми, включаючи газифікацію регіонів російської федерації, та підготовка до майбутньої зими. І, безумовно, ми маємо бути готові виконати зобов’язання щодо виплати податків у підвищеному розмірі”, заявив заступник голови правління “Газпрому” Фаміл Садигов. Раніше пропонувалося виплатити за 2021 по 52,53 руб. на акцію “Газпрому”, що загалом дорівнює 1,244 трлн рублів, пише DW.

Фото:

07/01/2022

You cannot copy content of this page