fbpx

Генерали Шойгу боряться за владу – ISW

Міністр оборони росії Сергій Шойгу призначив командувати наступами в Україні одразу двох генералів.

Оперативна пауза скінчилася і в Інституті вивчення війни кажуть, що штурми продовжаться на напрямках до міст Слов’янськ, Сіверськ і Бахмут в Донецькій області.

Так, 16 липня Шойгу наказав «посилити наступи в усіх напрямках».

В Інституті припускають, що темпи поновлюваного штурму будуть коливатися або “спотикатися”. Це підтверджується підрахунками наземних ударів, так напередодні російська армія завдала менше ударів по всіх напрямках, ніж 15 липня, але й далі обстрілює з артилерії та ракет.

Шойгу заявив, що Суровікін і Лапін продовжать командувати силами на східній осі – і в цьому й полягатиме боротьба між ними, оскільки фронт невеликий, а перемогу ділити ніхто не хоче.

“Суровікін в принципі повинен командувати, тому що він вищий за Лапіна. Але Шойгу навіть не назвав Суровікіна главою Південного військового округу, незважаючи на ймовірне відсторонення від посади командувача ПВО генерала армії Олександра Дворнікова і досвід Суровікіна в командуванні своїм південним угрупуванням у війні проти України. Лапін, навпаки, був і залишається командувачем центральним військовим округом”, – міркують аналітики ISW.

В Інституті вивчення війни вважають таку реорганізації структури свого військового командування невдалою і дивною.

Експерти впевнені, що очевидне подвійне командування двох високопоставлених генералів на дуже невеликій території може перешкодити російським операціям на фронті надалі.

Також Шойгу на початку червня відсторонив кількох генералів від ключових оперативних командних посад у війні проти України. Тепер військові сили на Донбасі очолив генерал Сергій Суровікін.

Фото: Главред.

07/17/2022

You cannot copy content of this page