fbpx

Гліб Бабіч писав пісні для Kozak System і пройшов шість ротацій. Вічна пам’ять Герою

Гліб Бабіч з 2014 року захищав Україну на Донбасі, пройшов шість ротацій.

“Життя моє розчинилося в шести ротаціях і нескінченних полігонах. Коли усвідомлюєш, що воював у 14-му, 15-му, 16-му, 17-му, 18-му і 19-му, розумієш, що сам став трішки війною”, – писав він на своїй сторінці у Facebook.

Він служив у рідній 10-й гірничо-штурмовій бригаді, для якої написав знаменитий гімн “Подай збpою мені, брате”. Його пісні виконує популярний український гурт Kozak System.

В 2019 повилазили всі болячки, «які старанно заганялися вглиб», як писав сам військовий.

“Не чекайте від мене спокою та теплих капців. Ця війна має закінчитися лише перемогою. А перемога – це відновлення справедливості. Це Україна у своїх законних кордонах, це відсутність капітуляції перед ворогом, це свобода”, – писав комісований Гліб.

Бабіч брав участь у ГО “Справа громад”, створив ГО “Res_Publica. Брати по збpої”, писав вірші і видавав їх.

“Я мріяла видати Гліба більш як рік! З того самого моменту, як почитала його “Погожий день”. Мені здавалося, що такі бoмбезні тексти мають бути видані до 2019 року. Але ні. Тому я прикинулася таким собі інфантильним створінням, яке коментувало кожен його пост і закидало пропозиціями співпраці з моїм маленьким, але капець яким гордим видавництвом “Білка”!” – згадує Ірина Білоцерковська.

«І що найдивовижніше, перш ніж він пішов воювати у 2014 році, він був російськомовним поетом. А на війні він почав писати українською мовою, що велика рідкість. І його вірші українською перетворилися на пісні, настільки вони були мелодійними. Недарма він дружив із музикантами, вони співали його твори”, – каже Ірина Білоцерковська.

У Гліба Бабіча залишилися донька Дарка та літні батьки, які мешкають у Миколаєві.

Фото: обозрєватель.

07/29/2022

You cannot copy content of this page