fbpx

Глибока притча: Суперечка із смиренням

Притчі – вірні помічники психолога. Вони завжди більше, ніж просто історія. Вони завжди діють в обхід свідомості і досягають саме того місця, де ховається проблема. Вони підходять усім можливим людським типам і «діють» набагато довше, ніж ми можемо уявити. Вони підводять нас до потрібної двері і залишають біля неї. А що чи хто за цими дверима? Ми самі.

Притча: Суперечка із смиренням

В одному селищі жив неймовірний сперечальник, який увесь час сперечався з усіма та кожним.

Завдяки своїй неймовірній впертості йому вдавалося будь-яку суперечку закінчувати на свою користь зі словами «От бачиш, я був правий».

На будь-яке твердження, будь-яку думку у нього знаходилася протилежна. Гордий своїми перемогами у суперечках, почув він якось про те, що до його селища до свого друга приїхав один мудрий старець.

«Якщо я виграю суперечку ще й старця, то слава про мене піде не лише в цьому селищі, а й по всій країні», – вирішив пихатий йoлоп та кинувся шукати мудреця.

Читайте також: Сильна притча про маму, яка дуже хвилювалася за свою дитину

Підійшовши до будинку, в якому гостював мудрець, сперечальник попросив дозволу з ним поговорити. Коли його привели до старця, він сказав з пихатістю: «Мудрецю, я багато чув про твою мудрість, і попри це я впевнений, що будь-яку фразу, яку ти скажеш, я зможу заперечити, довівши, що я правий».

– Так, ти правий, – спокійно відповів старець.

– Ні, неправий, – запально вигукнув сперечальник… і осікся.

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page