fbpx

Голубці протестують! Але ми їх не слухаємо, і продовжуємо готувати капустяну слойку, яка в 100 разів смачніша

Ірина зізнається, що їй дуже подобається слухати, як бабуся розповідає про часи своєї юності, з яких завжди можна почерпнути щось корисне. Так, в цей раз заговорили про кулінарію і бабуся пригадала, яким чином вона готувала запечену капусту, яка їй тоді так подобалася, пише Spisa.

Яким чином зробити капусту з фаршем

Що знадобиться:

  •  капуста – один кілограм;
  • м’ясний фарш – 0,8 кіло;
  • картопля – півкіло;
  • цибуля – три головки;
  • яйця – п’ять штучок;
  • молоко – 120 мілілітрів;
  • сметана – 0,2 кг;
  • сіль і перець чорний (мелений).

Як готувати:

1. Почати потрібно з капусти. Потрібно видалити з качана верхній шар листів і залити воду в каструлю великого обсягу. Коли вона закипить, потрібно буде покласти туди цілий качан і дочекатися, коли почне відшаровуватися листя. Ці листи варять ще протягом двох хвилин і далі витягують їх з каструлі і остуджують.

2. Слідом за капустяним листям відокремлюють жорсткі фрагменти. Цибулю очищають від лушпиння і нарізають, далі його смажать до прозорості.

3. Потім до цибулі кладуть фарш, якому дають тушитися на невеликому вогні.

4. Далі чистять картоплю і натирають на крупній терці, після чого натерту картоплю кладуть у фарш, коли він знаходиться на етапі напівготовності. Цю суміш перчать і солять, таким чином начинка готова, її потрібно лише як слід перемішати.

5. Яйця з молоком збивають в окремій ємності.

6. Капустяним листям вистилають дно форми для запікання, а на них кладуть половину приготованої начинки, на яку виливають суміш молока і яєць, далі з тих ж шарів викладають другий рівень страви, після чого все знову накривають капустяними листами.

7. Нарешті, духовку доводять до температури 180 °, промазують сметаною страву і закладають її в духовку на сорок хвилин.

Читайте також: За помахом сковорідки бутерброди перетворюються в хрустку і соковиту піцу

Капуста, запечена з картоплею, фаршем і яйцем – це приголомшливо смачна страва,можна проковтнути язик. Її неодмінно варто приготувати!

Ця смакота стане відмінним варіантом для вечері під час посиденьок з сім’єю або з друзями, якщо потрібно приготувати трапезу для великого числа запрошених.

Неодмінно діліться рецептом з друзями!

You cannot copy content of this page