fbpx

Господи. Господи. Господи! Неможливо. Нестерпно. Не… Не… Не…

Віддав життя за Україну Роман Ратушний. Вічна слава і вічна шана Герою! Схиляємо голову і безмежно сумуємо з усіма, хто знав Романа.

Про непоправну втрату повідомила Ірма Вітовська-Ванца на своїй сторінці у Фейсбук.

“Загинув далеко від Тебе, Києве…, але загинув за Тебе…”Роман Ратушний. Постійний в принципах , гідності та сильний Духом… Хай Господь і архангел Михаїл зустрінуть в любові, Тебе. Співчуття рідним, друзям… Svitlana Hovalyaeva, Ти виростила Велику людину… Обіймаю Тебе та в скорботі разом… Назавжди в серці”, написала артистка.

Співчуття висловила Оксана Забужко:

“Господи. Господи. Господи! Неможливо. Нестерпно. Не… Не… Не…

Так, український цвіт, золотий генофонд, саме його нам зачищають – знову і вкотре, і від цього усвідомлення накочує така хвиля вовчої люті, що самій на мить робиться страшно власної руйнівної сили…

“З таких проступає готовність на жертву –

Як внутрішній відсвіт майбутніх пожеж…” (с)

(Я пам’ятаю Романа, він займався Протасовим Яром – боронив його од забудовників, – і це той випадок, коли ревеш без слів, бо слова ці вже завчено сотні разів до шпіку кісток, від 20.02.2014-го стільки, що вже несподвигно: я хочу жити з цими людьми в одній країні! хочу бачити довкола себе такі обличчя, чути їх мову і сміх, знати, що майбутнє країни в їхніх руках, хлопчики, хлопчики, діти мої золоті, – з кожним роком усе винуватіше, по-бабському, по-материнському: від того, що ти живеш, а вони, молоді й осіянні, – гинyть).

Пpоклят моcкoвський Моpдоp вовіки, і всі, хто за ним тягне руку, так само пpокляті будуть і стерті з лиця землі.

А полеглим за Україну вічна слава і Царство Небесне”, – написала Оксана Забужко.

Фото: Фейсбук Ірма Вітовська-Ванца.

06/14/2022

You cannot copy content of this page