fbpx

Готуємо сир «Філадельфія» вдома – смачніше і дешевше від магазинного в 3 рази

Сир “Філадельфія” є найпопулярнішим і найулюбленішим вершковим сиром. Однак його ціна досить висока, щоб постійно купувати його в магазині. Спробуйте приготувати Філадельфію дома своїми руками – це зовсім неважко!

У результаті виходить відмінний: домашній сир”Філадельфія” нічим не поступається магазинному, а, до того ж, значно економить гроші.

Для приготування сиру “Філадельфія” вам знадобиться:

  • Сметана 20-30% – 350 гр;
  • Йогурт класичний без смаку 10% – 280 гр;
  • Лимонний сік – 1 \ 2 ч. л .;
  • Сіль – 1 \ 2 ч. л.

Приступаємо до приготування:

1. Змішуємо жирну сметану з класичним йогуртом, за смаком додаємо сіль і лимонний сік.

2. Підготуємо сито з глибокої тарілкою: викладаємо на нього складену в декілька шарів марлю, перекладаємо масу з йогурту та сметани.

3. Накриваємо сир марлею, зверху ставимо тарілку з вантажем (наприклад, літрова банка з водою) і прибираємо в холодильник на ніч (мінімум 12 годин).

Читайте також: «Лінивчики» на вечерю з простих продуктів. А смак у них просто приголомшливий, незважаючи на всю простоту їх приготування!

4. За цей час відокремилася сироватка, яку можна використовувати у випічці. Готовий сир перекладаємо з марлі в ємність для подальшого використання.

Домашній сир “Філадельфія” за собівартістю виходить дешевше магазинного в 3 рази, а за смаком нітрохи йому не поступається!

Детальніше про те, як приготувати сир “Філадельфія” будинку, дивіться у відео нижче:

За матеріалами .

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page