fbpx

“Говорили, що перевага буде лише на російській стороні”: Борис Джонсон розповів якою інформацією володів Лондон на передодні вторгнення росії в Україну

Борис Джонсон, колишній прем’єр-міністр Великобританії  вважає, що перемога України неминуча, проте для цього від Заходу потрібна стратегічна сталість і терпіння.

Відповідну інформацію він озвучив під час інтерв’ю Sky News, яке було опублікованому 1 листопада.

Борис Джонсон додав, що напередодні повномасштабного вторгнення Лондон прогнозував захоплення України за кілька днів.

Цитуємо:

“У нас була інформація, що [війна] триватиме тиждень або приблизно стільки. Такі сигнали нам находили від силових структур. Вони говорили, що перевага буде лише на одній [російській] стороні. Ми думали, що путін і його армія набагато серйозніші, ніж вони себе виявили”.

А ось, як політик відреагував на перспективу так званих “мирних” переговорів:

“Ми спробуємо піти на компроміс і знайти якусь угоду, якусь брудну угоду з Путіним, спробуємо спонукати українців торгувати частиною своєї території, що лише підштовхне Путіна до подальшої агрeсії”.

За його словами підтримуючи Україну, Європа вперше за десятиліття показала реальну віру в демократію і свободу та стала на їх захист:

“Я думаю, що війна в Україні вимагає від усіх стратегічного терпіння і сталості, але я абсолютно не сумніваюся, що зрештою право переможе. Це різниця між правильним і неправильним, не сумнівайтеся. І я думаю, що українці переможуть”.

02,11,2022

Головна картинка ілюстративна з вільних джерел. Колаж.

You cannot copy content of this page