fbpx

Громадяни рф, які захочуть відвідати Україну повинні будуть пройти непростий шлях. Відсьогодні почав діяти візовий режим з рф.

Відсьогодні, 1 липня, в Україні почав діяти візовий режим для громадян рф.

Нагадаємо, що два тижні тому таке рішення було ухвалено урядом України.

Відтепер всі громадяни рф, які мають бажання в’їхати в Україну, повинні пройти непростим шляхом оформлення візи.

МЗС роз’яснює:

“Громадяни РФ, які перебувають на території третіх країн, для оформлення українських віз можуть звертатися до закордонних дипломатичних установ України в цих країнах”.

Тобто відсьогодні аби отримати візу, громадяни рф мають виїхати, наприклад, до Естонії, Польщі, Молдови чи ще якоїсь країни.

Візи стандартні – транзитні “В”, короткострокові “С” та довгострокові “D”.

Так, транзитна віза дозволить бути в України 5 днів, короткострокова – 90 днів протягом пів року (може бути один в’їзд чи багато в’їздів).Будуть і довгострокові: для майбутнього оформлення дозволу на проживання.

Державна прикордонна служба пояснює:

Громадяни рф не можуть без запрошення приїхати в Україну. Для в‘їзду також потрібні закордонний паспорт та ксерокопія паспортних даних сторони, що приймає;

При собі необхідно мати і кошти – 20 прожитковим мінімумам на місяць, а це 52 тис. грн;

Голова Державної прикордонної служби України Сергій Дейнеко у Facebook написав:

“Відсьогодні на кордоні почало діяти рішення уряду України про припинення безвізових поїздок для росіян. Подорожі без візи – це привілей для громадян розвинутих демократій, які не вбивають мирних людей і не зазіхають на суверенітет інших держав. І Росія у цей список явно не потрапляє”.

01,07,2022

Головне фото ілюстративне з вільних джерел.

You cannot copy content of this page