fbpx

Херсонські фермери відбилися від російських окупантів, які прийшли красти техніку та урожай

Журналістам «Телеграф» про випадок розповіли самі фермери, які попросили не зазначати їхніх імен та місцеперебування.

“Вони були у військовій формі, сказали, що забирають техніку “на потреби армії”. Коли ми не погодилися, то почали ще більше “бикувати”. Охорона не злякалася, відкрила вогонь. Двоє “200-х”, ще парочка “300-х” втекли. Чекаємо на нові візити”, – розповів підприємець.

Херсонські фермери кажуть, що їх дедалі активніше схиляють до продажу готової продукції за низькими цінами та намагаються змусити вирощувати новий урожай.

“Нам прямо кажуть — або саджаєте ви, або саджаємо ми (вас до в’язниці — ред.). Ми бачимо, що вони тут нічого не робитимуть. Вони вміють тільки грабувати та знищувати. Ми поки не знаємо, як бути, намагаємось об’єднатися і чекаємо на звільнення. Ті, хто більший, може хоча б вести якийсь діалог, а дрібні фермери в селах страждають куди більше, у них можуть просто забрати зерно чи овочі, нічого не питаючи”, – каже фермер.

На Херсонщині посівну цього року розпочали у квітні й проводять її попри дефіцит пального, добрив та засобів для захисту рослин, а також під обстрілами російських військових та на полях, частина з яких замінована. Російські військові забирають у власність цілі агропідприємства в регіоні та силою змушують працювати робітників, пише Новинарня.

Фото: Главком.

06/09/2022

You cannot copy content of this page