fbpx

Хлопчик, який втратив батьків у Маріуполі, написав зворушливого листа до Бориса Джонсона

Ілля Костушевич звернувся через ФК «Шахтар» до прем’єр-міністра Великої Британії.

26 травня тренування проєкту «Давай, грай!» фонду Shakhtar Social у Києві відвідали генеральний директор ФК «Шахтар» Сергій Палкін і директор з футболу Дарійо Срна. Вони спілкувалися з дітьми-переселенцями та їхніми батьками, а також отримали незвичайне прохання від 6-річного Іллі Костушевича із Маріуполя. Річ у тому, що хлопчик втратив батьків під час ракетних обстрілів військ РФ по місту: вулиця та район, де вони мешкали, повністю зруйновані. Дитину з блокади врятували волонтери, і наразі Іллею опікується сім’я Марії й Володимира Беспалих зі Слов’янська.

Нещодавно прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон написав відкритий лист, адресований українським дітям. І тоді Ілля вирішив надіслати главі британського уряду відповідь.

«Дорогий Борисе Джонсоне!

Я хочу, щоб швидше закінчилася війна, щоб більше не вмирали люди. Я хочу грати у футбол у себе в Маріуполі. Я хотів би, щоб у всіх дітей світу не було війни. Передаю привіт усім дітям у Британії, дякую, що допомагаєте нам. Ми переможемо! У мене живе кішка Фрося. Надсилаю Вам прапор України, який я намалював. Міцно обіймаю Вас.

Ілля, 6 років»

Передати цей лист британському прем’єрові Ілля Костушевич попросив керівників ФК «Шахтар», зокрема Дарійо Срну.

“Я знайду спосіб передати листа Іллі. Дитині, яка стільки пройшла, не можна відмовити в проханні. І я виконаю цю місію. Родина, що прийняла хлопчика, який втратив своїх батьків, – великі молодці. Вони практично дали дитині нове життя. Величезна їм подяка за це! Я сьогодні пережив емоції, яких не передати словами. Хочу сказати, що ми будемо поряд із цією сім’єю і допомагатимемо їй, допомагатимемо всім, хто цього потребує. І сьогодні так має бути – усі мають підтримувати одне одного. Дай Боже всім нам сил витримати це, перемогти і повернутися до нашого звичного життя” – зазначив директор з футболу Дарійо Срна.

You cannot copy content of this page