fbpx

Хоче купувати онуку морозиво, а тоді просила «бомбануть» Черкаси – суд виніс вирок у справі Тетяни Дробот

Придніпровський районний суд Черкас поклав крапку у справі про державну зраду та посяганню на територіальну цілісність України щодо громадянки України Тетяни Дробот.

За матеріалами справи, на початку березня жінка поширювала інформацію в соціальній мережі, що виправдовувала широкомасштабне вторгнення росії. Та в приватній переписці між своїми подругами та сестрою, які проживають на росії, пересилала фото фортифікаційних споруд в центрі Черкас та супроводжувала це підписами “бомбонуть, шоб їх тут не було”.

На початку квітня жінку затримали і ввесь час вона перебувала у Черкаському слідчому ізоляторі. Справа велася пів року.

Жінка визнала свою вину та розкаялася в злочині, що врахували в винесенні вироку. На її користь свідчили покази очільника ОСББ, який розповів, що Дробот доглядала за клумбою та висаджувала квіти.
Прокурор просив 8 років, адвокат 5 років.

Дробот, в своєму заключному слові, попросила вибачення за скоєне, бо «піддалася емоціям» – на місці фортифікаційних споруд її сестра познайомилася з своїм чоловіком, та інші приємні спогади. Жінка сказала, що зараз «життя проходить повз неї», а вона дуже хоче в родину, до онука, «хоче купувати йому морозиво».

Суд виніс вирок – 10 років тримання під вартою, вирок може бути оскаржений у апеляційній інстанції. Цей час жінка проведе в СІЗО, але їй та її чоловікові повернуть вилучену комп’ютерну техніку та мобільні телефони.

Фото: колаж.

10/18/2022

You cannot copy content of this page