fbpx

Хочу назвати сина неукраїнським ім’ям, сім’я про мене тепер і проти майбутнього Патрика

Чекаю дитину і звичайно з перших місяців вибираю ім’я. Виявилося, це зовсім нелегка справа – імен ніби й багато, але всі вони або якісь заїжджені, або занадто хитромудрі. Прості імена типу Вася, Петя, Ваня мені категорично не подобаються, тим більше вони не поєднуються добре з прізвищем чоловіка, у нього прибалтійське коріння.

Слов’янські імена типу Ярослав, Святослав теж не підходять – з по батькові погано поєднуються і дуже смішно звучать. Мені дуже подобається ім’я Патрік – я коли прочитала опис людей з цим ім’ям, так відразу і представила нашого хлопчика саме таким. Ну навіть якщо на огляді помилилися і з’явиться дівчинка – назвемо Патрісія. І ім’я це інтернаціональне, якщо син підросте і вирішить переїхати, він буде себе комфортно почувати в будь-якій країні.

Чоловік не проти, проблема тільки в тому, що на мене ополчилися батьки і свекруха, які не хочуть, щоб онука називали іноземним ім’ям. Тому що «неукраїнське», непатріотично, це по-перше, а по-друге, нібито дражнити будуть в школі.

А я вважаю, що це наша особиста справа, яке ім’я ми дамо своєму малюкові. І не потрібно нав’язувати нам свою думку – у них вже було можливість вибирати ім’я для своїх дітей. Ось мене назвали Лізою, і що? Ім’я не надто гарно поєднується ні з прізвищем, ні з по батькові, а скільки “жартів”, не пов’язаних з іменем, я витерпіла в школі.

Дражнити будуть в будь-якому випадку, так що нехай краще з красивим ім’ям живе, ніж з банальним.

Фото – ілюстративне.

Передрук матеріалу без гіперпосилання на Intermarium.news заборонений!

Сподобалася стаття? Поділіться з друзями на Facebook!

You cannot copy content of this page